Barnarbete

I sommar pågår det barnarbete här på gården. Pojkarna sparar, var för sig, till en dator så de gör sysslor mot betalning (utöver deras vardagssysslor). Hittills har det mest handlat om målning men det finns mycket annat som också behöver göras.

Killarna vill som sagt var ha varsin dator. Jag har föreslagit att de skulle gå ihop och köpa en gemensamt eftersom de då redan nu skulle ha de nödvändiga pengarna (efter lite sponsring från hustruns och min sida). Det förslaget föll dock inte i god jord – dela dator var inte ett alternativ utan de ska prompt spara var för sig även om det kommer ta tid för dem att få ihop tillräckligt med pengar. Deras inkomster är ju begränsade till det de kan tjäna här hemma och det de eventuellt får i samband med födelsedagar och jul. En av killarna sammanfattade deras ekonomiska situation med orden ”synd att man inte fyller år oftare….”.

Just nu är det en dator som är prio ett på deras önskelista men det kan ändras fort. När 13-åringen blir 14 i höst och inser att han fyller moppe nästa gång så misstänker jag att en moped seglar upp som nummer ett på hans lista. En egen moppe skulle ju innebära större frihet genom att han då inte är beroende av att bli skjutsad till kompisar. Vi får se vad som händer.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/barnarbete-2/
Twitter
INSTAGRAM