Discovery+

Hustrun är på tjänsteresa några dagar så jag är ensam med pojkarna och även om de sköter sig så är det lite av en pärs. Jag blir alltid tvångsmässigt orolig att nåt ska hända hustrun när hon reser bort, olyckor, kidnappningar, kärnvapenkrig – allt är möjligt i huvudet på mig. Oron stressar mig och i kombination med den allmänna ensamhet jag känner så kommer svårigheter att sova som ett brev på posten. Nu måste jag dessutom vakna tidigt för att väcka killarna, rasta Betty och ta ut hästarna och det stressar mig eftersom jag är rädd att försova mig. De senaste månaderna har jag varit oerhört trött på morgnarna så det är inte ett helt otänkbart scenario. I går och idag har jag dock vaknat i tid (även om jag lagt mig på soffan och sovit lite när bestyren varit avklarade).

Idag åkte jag ner till Getinge en sväng och de senaste månaderna har jag inte orkat byta om när jag åkt på såna korta turer utan jag har gett mig av i det jag gått och sått i. Idag kom jag mig dock för att byta om lite grand, det blev jeans, kavaj och boots. Jag måste komma igång mer med att ha cowboystövlar, de är verkligen bra för självkänslan – man rätar på ryggen och går lite stoltare i dem. Dagens boots var det första par jag köpte och de är från den spanska tillverkaren Sancho.

I söndags gick London maraton av stapeln och jag hade hoppats att kunna se det på YouTube men det har inte gått. I söndags eftermiddag hittade jag visserligen nån som laddat upp loppet men när jag en stund senare skulle titta så var videon redan blockerad av upphovsrättsliga skäl. Det verkar som ett amerikanskt bolag köpt rättigheterna till alla de stora marorna och nu bevakar YouTube stenhårt så att inget läggs upp där. Jag förstår deras motiv och i sak gör de ju rätt men för mig som regelbundet snyltat via YouTube så är det frustrerande. Jag kollade lite om de legala möjligheterna att se London maraton (samt Boston och Chicago som går senare denna månad) och insåg att Discovery+ sänder loppen (visade London i söndags). Månadskostnaden för ett abonnemang i mobilen är 149 kronor (ingen bindningstid) och efter lite funderande kom jag fram till att det var jag villig att betala för att se de tre marorna. Till min förvåning så lyckades jag sen faktiskt skapa ett konto och köpa ett abonnemang så till lunchen såg jag ett gatulopp från Manchester (speglade mobilen till teven), spar London maraton tills i kväll.

Angående min egen löpning så har den gått väldigt långsamt den sista tiden. Kilometertiderna på alla pass utom snabbdistansen är högre nu än de var i våras. Jag har inte brytt mig om det utan springer på och låter kroppen själv bestämma vilken fart den vill hålla, d.v.s. jag försöker inte pressa mig när jag kollar klockan och inser att det går långsamt. Till min förvåning ville dock kroppen springa på i går, jag märkte efter nån kilometer att det gick fortare än det brukar och det höll sen i sig hela passet. På slutet blev jag visserligen trött men då bet jag ihop lite och det resulterade i att det pass som förra veckan tog drygt 71 minuter i går gick på 62. Helt oplanerat men väldigt skönt.

Det är verkligen höst nu men insekterna flyger fortfarande på höstastrarna i trädgården. Jag vet inte hur många såna foton jag lagt ut på bloggen men rätt många är det. Så här års är de faktiskt knepiga att ta, i varje fall med min kamera, för ljuset räcker inte riktigt till.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/discovery/
Twitter
INSTAGRAM