En grön fluga

Det varma vädret håller i sig och gräsmattan blir gulare och gulare för varje dag som går men trots det så hade vi igång gräsklipparen igår. Jag brukar klippa åt en äldre granne och var där i går med men det var yngsta sonen som stod för klippandet (jag tog de krångliga bitarna på slutet). Sonen tyckte det var kul att klippa gräset och ännu roligare blev det när han fick en liten slant för besväret. Som vanligt bjöds det på fika efter klippningen.

Vi har haft ett stillsamt midsommarfirande här, lite sill och potatis (kassler för de som inte äter sill) och senare i kväll så ska vi grilla lite. Jag lyxade till det och drack både snaps och öl till sillen. Jag har hemmakryddad Johannesörtssnaps men idag drack jag fabrikskryddad sprit, Örtagårdsbrännvin, smaksatt med rosmarin, timjan och citron. Snapsen sköljde jag ner med en irländsk ale. Det är möjligt att jag tar en Guinness till det grillade i kväll men sen får det vara bra med alkoholhaltiga drycker. Så ovan som jag är vid starkt är risken stor att jag blir full som en kastrull om jag konsumerar mer än så.

Det blev jordgubbar till midsommar också. Eftersom de är så dyra i år var jag inställd på att vi skulle skippa gubbarna i år men hustrun åkte i väg till en självplock och plockade några liter. De skänker ju inte bort dem på självplocken heller men lite billigare blir det.

Till sist några blomrelaterade bilder. Som framgår av de första två kom det faktiskt lite regn idag. Första bilden är klickbar.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/en-gron-fluga/
Twitter
INSTAGRAM