En Hausa-kniv

För inte alls många timmar sen så la jag ut ett inlägg här på bloggen där jag spekulerade i att det var en afrikansk Shona-kniv jag har liggandes i källaren. Det är det inte utan det är sannolikt en Hausa-kniv från Kamerun. Orsaken till att jag ändrat åsikt beror på att jag googlat lite mer och fått fram knivar som verkligen liknar min kniv. De knivarna beskrivs som Hausa-knivar och en som är på pricken lik den jag har sägs vara från just Kamerun.

Hausafolket är en afrikansk folkgrupp som huvudsakligen finns i västafrikanska länder som Nigera, Niger, Kamerun, Elfenbenskusten med flera.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/en-hausa-kniv/
Twitter
INSTAGRAM