Fler kycklingar

För några dagar sen fick vi ju lite oväntat kycklingar, att det var kycklingar på gång visste jag men jag trodde att de skulle komma från hönan som legat och ruvat inne i hönshuset i flera veckor nu. Nu har hennes ägg till slut blivit kläckningsklara och i morse så fanns det en kyckling jämte henne i redet. Jag vet att hon ligger på sex, kanske sju, ägg så förhoppningsvis stiger antalet kycklingar. Kycklingarna som kläckts av den ”försvunna” hönan verkar må bra, de och hönan håller till i hönsgården men vill inte gå in i hönshuset. Jag har sett att hönan försökt få med sig kycklingarna in men inte lyckats så hon har blivit kvar ute med dem. Så länge det varma vädret fortsätter, och vi kommer ihåg att stänga hönsgården på natten, så är det ju inga problem att ha både höna och kycklingar utomhus.

I morse så gjorde jag ett nytt försök att fota alla de fjärilar som håller till i ett bestånd med rallarros som vi passerar när vi är ute och kör med Pirana. Den här gången så stannade hustrun ekipaget så fotot blev bättre (dock långt ifrån bra) än sist.

Nåt som vi också sett mycket av under våra körrundor de senaste dagarna är starar, de håller till på de nytröskade fälten och äter spillsäd.

Till sist ett foto på en skalbagge som jag räddade från drunkningsdöden när jag fyllde på kvigornas vatten i förmiddags.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/fler-kycklingar/
Twitter
INSTAGRAM