Improviserad laxgryta

Idag har mycket handlat om lammkött för mig. I eftermiddags så hämtade jag köttet på Öströös slakteri och sen har det varit full fart med utlämningen av de beställda lådorna här hemma. Det praktiska har flutit på bra men jag gick och var orolig hela dan för att allt inte skulle klaffa som planerat (drömde även mardrömmar om det i natt). Helt i onödan verkar det som. Igår var det samma scenario men då gällde det frysen vi hämtade vid 17-tiden. Under hela gårdagen var jag orolig för själva hämtningen och för om den här frysen skulle fungera men även i går klaffade allt. Jag till och med backade in på en mörk uppfart med släpet utan att köra på nåt.

Gårdagens oro släppte dock inte fast vi fått hem en fungerande frys för jag fick ett samtal av en av dagens lammkunder som hade missuppfattat när köttet skulle hämtas. Det var ett missförstånd och en bagatell men det rev ändå ner en lavin av oro och tankesnurr hos mig – ”Hade jag varit otydlig i mina besked? Skulle missförståndet ställa till det för hon som skulle köpa kött? Blir hon missnöjd nu?” Den typen av tankar snurrade intensivt i huvudet på mig och det var först när jag satte mig med pipan som jag fick bukt med dem.

Jag har tidigare bloggat om att jag varit orolig för att lammen skulle vara för magra i år. Varför vet jag egentligen inte men jag har oroat mig för det. Tillsammans med köttet idag så fick vi dock klassificeringen av slaktkropparna som gjordes vid slakten. Den visade att lammen var i utmärkt hull, bra musklade och lagom med fett.

Nu när vi har frysarna fulla med lammkött så kommer det nog bli en hel del mustiga grytor framöver. Det är min typ av mat, både vad det gäller att äta och att tillaga. När det gäller att göra grytor så brukar jag försöka att undvika recept och istället improvisera fram nåt. Det gäller även grytor på annat än lammkött. Häromdagen lagade jag till exempel en laxgryta på det sättet. Mottagandet blev kanske inte det jag hoppades på men själv tyckte jag att den blev supergod!

Igår sprang jag milpasset som jag sköt upp på grund av regn i tisdags. Det var inget strålande väder när jag sprang men det var väldigt mycket bättre än i förrgår. Löpningen gick bra även om jag fick lite känningar i höger lår varje gång jag sprang i en nerförsbacke. Jag tror inte att det var nåt allvarligt men eftersom jag kände av det körde jag en omgång med TENS-apparaten innan jag gick och la mig i går kväll.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/improviserad-laxgryta/
Twitter
INSTAGRAM