Inget väder för hatt

I går eftermiddag så fick jag ett riktigt utbrott på 11-åringen. Vad han gjorde spelar inte så stor roll, det var nåt man kan förvänta sig av nån i hans ålder. Tyvärr var min reaktion inte vad man kan förvänta sig av nån i min ålder. Jag var stressad och orolig när utbrottet bröt ut, riktigt förbannad medan det varade men när det var över så kände jag mig som världens sämsta förälder. När jag lugnat ner mig så bad jag om ursäkt och försökte förklara för sonen att min reaktion inte stod i proportion till det han gjort och att min överdrivna reaktion hängde samman med min sjukdomsbild som gör att jag har svårt att hantera stress och oro. Jag försökte också vara tydlig med att sjukdomarna kan förklara varför jag reagerade som jag gjorde men att sjukdomarna inte är en ursäkt för att bete sig som jag gjorde. Sonen verkade acceptera min ursäkt och förklaring, även om barnen ibland driver mig till vansinne så är de ändå fantastiskt förstående och förlåtande när det gäller mina utbrott.

De senaste dagarna har det blåst rejält här så när jag åkte in för att träffa min terapeut i morse så fick det bli keps och inte hatt på huvudet. Tycker dock att dagens utstyrsel blev helt ok. Kavajen är en Oscar Jacobson, modellen heter Joel och av nån anledning har jag den inte så ofta trots att jag tycker den är väldigt snygg. Tyget i kavajen är vävt av ull-, silkes-, lin- och kashmirgarn och en sån garnblandning ger ett tyg med en speciell lyster och mjukhet som jag gillar.

Apropå garnblandningar så såg jag en dokumentär på Kunskapskanalen igår där de berättade att i 3:e Mosebok 19:19 finns ett förbud mot att blanda olika sorters garn i ett plagg.

Mina stadgar skolen I hålla: Du skall icke låta två slags djur av din boskap para sig med varandra; din åker skall du icke beså med två slags säd; en klädnad av två olika slags garn får icke komma på dig.

Det känns som ett lite udda förbud men de som skrev texten verkar ha varit mycket för detaljreglering.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/inget-vader-hatt/
Twitter
INSTAGRAM