Kassa filmer

Varken jag eller hustrun ser särskilt mycket på TV men trots det så har vi nappat på ett erbjudande om att ha Viaplay gratis i tre månader. De senaste två kvällarna har vi därför tittat på film, tyvärr måste jag säga att det vi sett varit kass och att Viaplays filmutbud inte imponerar. I går så såg vi en och en halv irländsk romantisk komedi. Att vi bara såg hälften av den ena filmen, ”Honeymoon for one”, berodde inte på tidsbrist utan på att den var så erbarmligt dålig. Den andra filmen, ”Chasing leprechauns” var bara aningen bättre men vi lyckades i varje fall se hela.

Filmerna hade faktiskt mer gemensamt än sin bristande kvalitet. Båda filmerna utspelar sig inledningsvis i USA men ganska snart in i handlingen så reser huvudpersonen till Irland och i båda filmerna så visas exakt samma sekvens på ett plan taxar fram på flygplatsen i Dublin efter landning, i båda fallen visas sedan en bild på ett parkeringshus och en del av flygplatsens terminal 1. Det handlar inte om liknande filmsekvenser utan jag är helt säker på att det faktiskt är samma bilder som används i båda filmerna. Som ”bevis” har jag skärmdumparna nedan, de är hämtade från YouTube där filmerna finns uppladdade. Som synes är bilderna identiska, den övre i respektive par är hämtad från ”Chasing leprechauns” så den undre kommer följaktligen från ”Honeymoon for one”.

 

Idag har jag fallit till föga och övergett min gamla Nokia med knappar till förmån för en Huawei med “touch”-skärm. Orsaken till bytet är att den kontakt som jag använder när jag ansluter Nokian till datorn har blivit väldigt glapp. Det innebär att jag inte kan flytta material från mobilen till en dator och tvärtom och eftersom jag lyssnar mycket på ljudböcker och fotar en del med telefonen så har det inneburit problem för mig. När jag sen började titta på vad en ny Nokia skulle kosta så insåg jag att jag kunde få en smartphone för samma pengar och då får jag en kamera (för både stillbilder och video) som är oerhört mycket bättre än den i Nokian och som förmodligen också är bättre än den tio år gamla videokamera jag använder för att spela in mina pipvideosar med. Nu återstår bara att lära sig hur den nya tekniken fungerar men har jag bara ett praktiskt behov av att lära mig nåt tekniskt så brukar jag kunna klura ut det efter ett tag.

I går hade vi faktiskt ett avbrott i det konstanta regnade som annars råder här. Jag passade på att utnyttja solljuset till att ta en del bilder, som synes så påbörjade jag fotograferandet tidigt på dagen.

Please follow and like us:

2 kommentarer till Kassa filmer

 • Pappa skriver:

  Jaha,,,då är jag snart ensam med en gammal Nokia. Kanske dags att byta även för mig….

  • johan
   johan skriver:

   Hade det inte varit för den glappande kontakten så hade jag fortsatt med Nokian men när jag ändå skulle köpa ny telefon så passade jag på att uppgradera mig lite. Den bättre kameran i mobilen har jag behov av men inte internet och alla jäkla appar men jag misstänker att det inte dröjer särskilt länge innan jag sitter och pillar på mobilen som alla andra. Behåll du din Nokia så länge den fungerar som den ska. /Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/kassa-filmer/
Twitter
INSTAGRAM