Kneecap

Tisdagens lammäventyr satte sina spår i form av att jag varit väldigt trött sen dess. I tisdags så la jag mig vid 20, i onsdags vid 19 och i går vid 19.30. Vi får se om jag orkar vara upp lite längre ikväll.

Nåt som jag gjort när jag inte sovit de senaste dagarna är jag försökt fördjupa min kunskap om Irland. Jag har gjort det genom att lyssna på en irländsk podcast som heter Bitesize Irish. Radioprogrammen, som görs av ett litet företag i Limerick som också erbjuder kurser i iriska på nätet, handlar om olika aspekter av Irland och iriska. Deras senaste avsnitt handlade om irländsk musik som lyfter fram iriska eller irländsk historia. Ett band som de pratade om var ”Kneecap” från Belfast, det är ett band som rappar på iriska (lite engelska slinker med ibland). ”Kneecap” gör nån slags ironisk gangsterrap med lite politiska inslag riktade mot det brittiska styret på norra Irland. Jag förstår extremt lite av vad de sjunger om men är ändå imponerad av vilken energi de har i musiken.

En annan podcast som jag lyssnat på den senaste tiden är P1:s ”The Svenska ord story, 18 timmar (a 36 x 30 minuter) om Hasse och Tage. Väldigt intressant och underhållande!

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/kneecap/
Twitter
INSTAGRAM