Kornet mognar

Trots förra veckans motgång med den spruckna ask/päron-pipan så har jag börjat att snida på en ny pipa och det har gått både bra och dåligt – jag är nöjd med hur formen artar sig men pipans hals har spruckit (mina lagningar syns på fotot). Mina pipor spricker vanligtvis inte redan under tillverkningen, vet inte om de två senaste beror på träet eller på mig. Den här pipan är till mig så några små lagade sprickor spelar ingen roll.

Mitt pipmakeri är väldigt inspirationsbundet och den sista tiden har jag hittat glädjen i snidandet igen. En liten flaskhals i arbetet är tyvärr tillgången på pipmunstycken, för mig är det lätt att få tag i trä men bökigt att få tag i munstycken. I fredags kom det dock ett paket som innehöll en hel drös med gamla munstycken, det hade skickats av en pipvän i Slovenien. Efter sterilisering och putsning så kommer munstyckena komma mycket väl till pass, bara att få dem skapar inspiration.

I går var det betydligt svalare igen så hustrun och jag körde en sväng med Hia på förmiddagen. Som synes så har höstkornet redan gulnat – sommaren går verkligen fort. Efter körningen så hämtade vi hem fåren. Jag har inga foton från flytten eftersom jag filmade den men tyvärr blev filmen så skakig att den inte duger att visa. Flytten gick i varje fall bra, nästan hela vägen…. Fåren stack som vanligt i förväg och de gick in i rätt hage men när jag kom ikapp dem och skulle gå in i hagen så fick de en knäpp och sprang ut. Efter lite lock och pock så kom de dock tillbaka.

Till sist två bilder från eftermiddagens promenad.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/kornet-mognar/
Twitter
INSTAGRAM