Korta i rocken

I går åkte vi upp till Fjärås och levererade de sista lådorna med lammkött. Väl i Fjärås så passade vi på att besöka Bräutigams för att handla choklad och marsipan inför julen. Jag tog också tillfället i akt och klädde upp mig lite för resan även om jag tillbringade den mesta tiden i bilen (lyckades tyvärr få slipsen på sned inför fotograferingen). Jag tycker att en tur som gårdagens blir lite mer av en händelse om jag ser någorlunda proper ut.

I går kväll såg hustrun och jag mer propra män i tweed när vi tittade på ett avsnitt av ”I vår herres hage” (nyinspelningen som visas på SVT nu). Den är givetvis inte lika bra som originalserien (som i sin tur bygger på James Herriots böcker) men den är helt ok och det är snygga kläder och vackra landskap. Yorkshire är förvisso inte Irland, skapelsens krona, men det är fint ändå…Sen i tisdags så har vi hästar här hemma igen, Hia kom tillbaka och tog sin kompis Zantos med sig. Det är bara en tillfällig lösning men det är skönt att ha djur i stallet igen. Boxarna är lite för stora för två små killar som Hia och Zantos, det är precis att de kan kika över dörren. Vi har dock sänkt boxväggen mellan de två så att de ser varandra ordentligt.

Att ha Hia hemma underlättar körningen för nu slipper jag dra bort vagnen (+ foder och strö) till grannens stall där Hia stod. En reflektion från rullandet av vagn fram och tillbaka är att bilarna tog det lika försiktigt när de passerade mig som de brukar göra när de kör förbi oss med Hia förspänd. Bilisterna måste ha trott att jag inte var trafiksäker. Vi var ute med Hia både i går och idag och det var kul men kallt. Dagens tur inleddes med lite stohej för Hia ville inte bli fångad utan satte igång och rejsade och fick med sig Zantos.

Allra sist samma rosor som avslutade fredagens inlägg, nu är de ännu mer frostnupna. Klicka på bilden så blir den större.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/korta-i-rocken/
Twitter
INSTAGRAM