Ny P-automat

Det blev inget bloggat igår fast det ingick i min plan för dagen. Jag var dock för trött och hängig för att orka sätta mig vid tangentbordet. Jag är väl inte så mycket piggare idag men nu är ”måstefaktorn” större, vill inte ha för glest mellan inläggen.

Idag åt jag lunch med en kompis inne i Halmstad, vi åt på Strandgatan 20 som har fått ny ägare sen jag var där sist. Maten var dock fortfarande god, även om portionen var i minsta laget.

Jag tog bilen in till Halmstad för lunchen och parkerade i ett P-hus och det innebar ett litet stresspåslag för mig. Parkeringshuset hade de nämligen infört nya, papperslösa, P-automater. Nu skulle man skriva in bilens registreringsnummer när man stoppat in kreditkortet, eller fått det avläst automatiskt. Jag fick ordning på det tekniska men innan jag förstått systemet var förvirringen total.

På väg från bilen till restaurangen passerade jag en fönsterputsare som hade en lååång fönsterskrapa. Han stod på backen och tvättade fönster 15 meter upp! Hans fönstertvättning väckte en del uppmärksamhet och folk som passerade stannade och tittade lite – det behövs inte mycket för att nåt ska betraktas som en ”händelse” i Halmstad. Själv väckte jag ingen uppmärksamhet när jag promenerade på stan, även om jag tycker att dagens utstyrsel var tillräckligt fin för att faktiskt göra det.

Efter lunchen var jag in en sväng på biblioteket och lånade lite filmer, det blev en blandad kompott med lite nytt och lite gammalt. En del av det jag lånade har jag sett men det mesta är osett. En av filmerna, Tarantinos ”The hateful eight”, är på Blue-ray och vår DVD-spelare kan inte läsa det formatet men jag har insett att man kan se på Blue-ray på ungarnas Playstation – äntligen får jag nån nytta av den.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/ny-p-automat/
Twitter
INSTAGRAM