O´Malley

Vi fick hit vår nya bagge i går, en ståtlig kille som är renrasig pälsbagge. Där han kom ifrån så kallades han bara ”baggen” men det tog inte lång stund innan jag bestämt att han ska heta O´Malley efter Thomas O´Malley i Aristocats.

Jag vill ju att våra djur ska ha irländska namn (hustrun vägrade tyvärr låta mig ge barnen irlandsklingande namn) och O´Malley är ursprungligen namnet på en klan från Mayo på nordvästra Irland. Tillbaka till varför baggen fick heta O´Malley – han ser bra ut och var så uppenbart intresserad av tackorna (och de var intresserade av honom) att jag tänkte på honom som en ”kvinnokarl” och den första kvinnokarl med irlandskoppling jag kom på var katten Thomas O´Malley (ska jag vara ärlig så har jag inte lyckats komma på nån annan kvinnokarl med irländsk anknytning).

Jag är inne i en ganska tuff vecka nu eftersom hustrun jobbat sent och även varit på tjänsteresa. Vi har även svärmor på besök för att fira äldsta sonen som fyller år på måndag. Missförstå mig rätt, jag kommer bra överens med svärmor men det är alltid en liten anspänning att ha en gäst i huset.

I förmiddags så hade jag dock huset för mig själv eftersom hustrun, barnen och svärmor åkt in till Amnestys loppis i Halmstad. Jag hade egentligen velat följa med men var för trött så jag sov lite och började sen skriva på utkastet till det här blogginlägget. Under eftermiddagen var sönerna och jag hos en granne på fika och som vanligt var grannen generös med kakor och bullar. Som förväntat försåg sig pojkarna snabbt med sötsaker men lite mer oväntat tackade de även ja till att dricka kaffe, med socker och mjölk i så gick kaffet ner utan allt för stora problem. När jag var i deras ålder så drack också jag mina första koppar kaffe, mina konsumerades dock inte hos en granne utan hos farmor och farfar i Finland. Precis som pojkarna hade jag generöst med mjölk och socker i kaffet.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/omalley/
Twitter
INSTAGRAM