”Ont i magen”-skogen

Det händer saker och ting med vår röjning hela tiden så det blir ännu ett inlägg på det temat. Det som hänt nu är att den blivit ännu bättre ur min synvinkel, detta eftersom röjningen även kommer att omfatta det jag kallar ”Ont i magen”-skogen. En bit från de hagar som ska röjas har vi ett område med väldigt mycket ungbjörk. Till och med jag som inte är nån skogsmänniska inser att den biten behöver gallras men det är för mycket, och den ligger för avigt till, för att jag och hustrun ska mäkta med det. Området har därför blivit ett dåligt samvete som ger mig ont i magen när jag ser det. Men så när jag satt och spelade in en pipvideo i går efter lunch ringde telefonen och det var hustrun som berättade att Sydved gått en runda i vår skog och fått syn på ”ont i magen”-skogen och tyckte vi skulle gallra den när de ändå var på plats. Det var så pass mycket virke där att det var ekonomiskt försvarbart att lägga tid på att gå över den biten också. Yippee!!

Jag blev väldigt glad över det beskedet. Tur att Sydved tog egna initiativ, hustrun eller jag borde väl ha tänkt på att fråga dem om den biten men vi var fokuserade på att det bara skulle röjas och avverkas i anslutning till hagmarken.

Själva röjningen har kommit igång. Den startade lite smått i går eftermiddags men idag så har skördaren kört för fullt här. Det är knappt man känner igen sig längre. Det blir väldigt rörigt efter avverkningen men nästa vecka när skotaren kommer och kör ut virke och ris så kommer det förhoppningsvis bli riktigt fint.

Nedan är en kort ”före/efter” – video från en del av röjningen.

Utöver röjning/avverkning så går livet sin gilla gång här. Jag är fortsatt trött och hängig men influensan är bättre. Den här veckan har jag inte haft tungt att andas utan bara lite ret i halsen, och så tröttheten förstås. Men den beror förmodligen lika mycket på all anspänning kring röjningen som av influensan.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/ont-magen-skogen/
Twitter
INSTAGRAM