Sen höst

När jag stack ut och sprang i går så förvånade vädret verkligen mig – solsken och så gott som vindstilla. Den sortens väder är vi inte bortskämda med i Halland så här års men så är den här hösten lite speciell – metrologiskt är det tydligen fortfarande sommar i Halmstad (d.v.s. dygnsmedeltemperaturen har inte varit under tio grader fem dagar i följd ännu). Gårdagspasset gick ganska bra, jag sprang 20 kilometer och inledningsvis kändes det tungt och segt men efter att jag stannat och druckit lite efter en halvtimme så hände nåt. Det var verkligen som att jag fått i en växel till och allt gick med ens oerhört mycket lättare. Det kanske inte gick så mycket fortare i absoluta termer men löpupplevelsen var helt annorlunda. Jag kan inte påstå att jag flög fram, de dagarna är förbi sen länge, men jag kände mig i varje fall både pigg och stark. Stegfrekvensen var också mycket högre.

Det vindfria vädret höll i sig till idag så när vi körde med Tora i förmiddags var det fortsatt stiltje. Solskenet hade dock ersatts av ett ”irländskt regn”, d.v.s. regnet hängde och svävade i luften, det var som att luften i sig var blöt.

Jag kämpar på med mina sömnproblem, i natt blev det återigen en vaknatt men nu klarade jag den utan glass – ett fall framåt. Jag har hittat en sida på nätet som heter www.zopiklon.se (framgår inte vem som står bakom sajten) och där finns det mycket info om problem i samband med att man slutar med Zopiklon. Det står bland annat att man kan få en ”rekyl- eller reboundeffekt” med värre sömnsvårigheter än innan när man slutar. Den här effekten kan tydligen hänga i rätt länge, flera månader. Zopiklon är tydligen besvärligare på det sättet än många andra liknande preparat.

Om jag satt ut mitt Zopiklon med läkarassistans hos regionens TILMA-mottagning som min doktor föreslog så hade jag förmodligen blivit informerad om sånt här från början och sluppit leta information på nätet. Jag tror dock att det allra viktigaste för att lyckas sätta ut min sömnmedicin är att jag är motiverad och jag var inte motiverad att göra det via TILMA, jag var inte bekväm med det. Jag var, och är, dock motiverad att sätta ut Zopiklonet på egen hand.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/sen-host/
Twitter
INSTAGRAM