Slängtrav

Igår dök det upp ett ord som jag glömt att jag kunde – slängtrav. Det är när en häst travar snabbt och väldigt ryckigt istället för att gå över i galopp. Orsaken till att jag kom att tänka på det ordet (som jag lärde mig i Uppsala när vi hade hästarna stallade hos en travtränare) var att jag råkade ut för det. Hustrun och jag var nämligen och red turridning på Söderåsen i Skåne igår och min häst slängtravade konsekvent innan hon fattade galopp. Första gången det hände, och jag skumpade som en säck potatis i sadeln, så klickade det till i huvudet på mig – ”slängtrav”. Jag har inte tänkt ordet på säkert tjugo år men plötsligt så fanns det där. Fascinerande! Problemen med att få till en galopp till trots så hade vi en jättebra tur. Härlig ridning, fantastiskt väder, vackra Söderåsen och inga spontana avsittningar. Det kan inte bli bättre!

Vi hade ingen kamera med så bilden ovan är en som guiden tog på mig. Bilden nedan tog hustrun efteråt. Jag hade inte hatten på när jag red men jag hade dock bootsen. Jag kände mig lite udda när gruppen som vi red med samlades eftersom alla utom jag hade ridbyxor och mer traditionella ridskor medan jag dök upp i ett par Levis och boots.Väl hemma så fortsatte den positiva upplevelsen från ridningen. Jag var öm i ben och rumpa men jag stoppade pipan men en av mina favoriter och satte mig ute i den ljumma kvällen. Det satt verkligen som en smäck och jag njöt av pipan och försommarkvällen.

Det händer saker i våra hagar varje dag nu. Grannarna som ska beta marken stängslar för fullt och det blir så bra. De gör det verkligen ordentligt med grova stolpar, inga isolatorer i hörnen m.m.. De gör hagar även inne i ungskogen, d.v.s. mark som vi aldrig tänkt använda som betesmark men vi är så tacksamma för varje kvadratmeter de vill beta och varje meter stänge de vill sätta upp.

Till sist en pion, en solnedgång och en skylt. Skylten står vid en gård utanför Harplinge och jag blir alltid lika glad när jag kör förbi. Allt kanske blir bra trots allt!

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/slangtrav/
Twitter
INSTAGRAM