Tändstålet

I eftermiddags så gick jag ut i en av hagarna för att spela in en pipvideo och för att inviga tändstålet jag fick i julklapp. Jag tyckte jag hade förberett mig väl och plockat ihop näver och träspån (från pipsnideriet) att ha som material för gnistorna från eldstålet att få fäste i. Av pipkompisar på YouTube hade jag blivit förvarnad om att det materialet var A och O. På historielektionerna sa de alltid att stenåldersmänniskor använde fnöske men i brist på det så trodde jag att min blandning skulle funka. Det gjorde den inte. Mina försök att tända en eld sammanfattas i videoklippet nedan.

Som ni såg var jag tvungen att ta fram min Zippo för att få till en eld att koka kaffe på. Misslyckandet med att få till en eld störde mig så mycket att jag inte hade ro att röka min pipa utan jag lämnade pipa, kaffe och den nyss tända elden för att gå runt och letade efter bra material (t.ex. mossa och lavar) att tända med. Jag gjorde flera försök utan framgång och det var inte förrän jag kom på att jag hade pappersnäsdukar i fickan som jag faktiskt fick fyr på elden.

Jag vet, pappersnäsdukar är fusk men nu har jag plockat in lavar som jag ska torka och som jag tror kan funka nästa gång jag ger mig på att använda eldstålet.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/tandstalet/
Twitter
INSTAGRAM