Vårväder

Även om mars är den första vårmånaden så dröjde det till april innan det riktiga vårvädret anlände. Både i går och idag har vi haft strålande sol och runt 10 grader varmt, för torsdag och fredag säger prognosen till och med att kvicksilvret ska krypa upp mot 17 grader.

Igår när jag satt med pipan vid fårhuset så såg jag årets första fjäril och tidigare på dagen så kunde jag med ett suddigt foto dokumentera årets första sädesärla (den kom cirka tio dagar tidigare än den gjort de senaste tre åren). Jag hade Betty med mig när jag satt och rökte, hon hade fått ett tuggben som förströelse, och yngsta sonen gjorde mig också sällskap en stund. Efter ungefär halva tiden så stoppade jag in Betty i huset och då visade sig Stout, han verkligen njöt av solskenet.

Betty och jag ser mycket harar på våra promenader just nu, och en del rådjur också. Betty blir alltid lika glad när vi stöter på harar, de är dock inte alls lika förtjusta. Tidigare när jag promenerade på egen hand, utan Betty, så hände det att harar kom riktigt nära om jag stod blickstilla men det är helt kört med hundsällskap. Hararna kastar ett öga på Betty och flyr sen fältet och en besviken Betty blir kvar med mig.Avslutningsvis några blandade bilder på pilfinkar på väg in i hönshuset, rödhakar, Betty och en tall som nog inte klarar nästa riktiga storm eftersom den har spruckit rejält, säkert en och en halv meter. När den faller lär det braka till rejält för den är ganska hög.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/varvader/
Twitter
INSTAGRAM