Wimbledon

I går visade SVT Wimbledonfinalen från 1980 i repris, den klassiska femsetaren mellan Borg och McEnroe. Jag såg början och slutet och det fick mig att tänka på Finland. Orsaken till det var att jag som barn tillbringade en stor del av somrarna hos farmor och farfar i Finland. Vi brukade titta på Wimbledon på teve där och jag vill minnas att när det drog ihop sig till final så drog det också ofta ihop sig till åska så att vi var tvungna att dra alla sladdar och göra paus i tittandet. Farmor var åskrädd och drog sladdarna vid minsta lilla åskmuller, även om det var långt borta.

Det har inte åskat här men vädret har ändå varit riktigt dåligt. Massvis med blåst och en hel del regn. Det har faktiskt blåst så pass att fågelbon ramlat ner från träden. En stor ekgren har också knäckts vid grusvägen nedanför oss. Trädet står på vår mark så jag måste få ner grenen men för att komma åt att såga den så måste jag ha nån som lyfter upp mig i en skopa. Jag vågar inte ställa en stege där och klättra upp med motorsågen.

Till sist några promenadbilder.

Please follow and like us:

4 kommentarer till Wimbledon

 • Anonym skriver:

  Vackra foton.! Vad heter växten med de lila blommorna? Vi har dem också i San Diego men jag vet inte vad de kallas för. Tack!

 • Anonym skriver:

  Hello Johan, we also remember your grandparent’s house in Finland and the wonderful time we had there. Thank you to you and to Rebecka for the peaceful and beautiful summer we spent with you there. Warm hugs, Marijana

  • johan
   johan skriver:

   That were some great days! Been thinking a lot about you guys the last few days. Going through all the photos from our trips to Belgrade as well as the holidays in Finland and Ireland. Lovely times! Hugs! /Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/wimbledon/
Twitter
INSTAGRAM