Ärtkampanj

När jag promenerade med Betty i går morse så upptäckte vi att ärtkampanjen kommit till byn. Ärtkampanjen är när producenterna av frysta ärter kommer ut med en stor maskinpark och skördar de ärter som bönder odlat på kontrakt åt dem. Skörden och transporten till ”ärtfabriken” måste gå snabbt för ärtorna ska vara frysta inom ett par timmar efter att de tröskats. Ärtorna härifrån kördes till Magnihills anläggning i Bjuv (där Findus tidigare höll till) så om ni köper frysta ekologiska ärtor av märket Magnihill kan de komma från Underlund.

Under rundan med Betty i morse så passerade vi ärtfältet och ärtorna var borta men över fältet svävade en massa fåglar, mest måsar men också några glador och vad jag tror var en kärrhök.

I eftermiddags var jag inne i Halmstad och fick mina vader masserade. Stelheten i vänstervaden hade redan blivit mycket bättre och jag har kunnat promenera utan att känna av den. Jag tror dock att det var bra att få den ordentligt knådad för att få bort eventuella muskelknutor. Hemkommen från massagen så tränade jag med elvaåringen, en kort löprunda som inte kändes i min vad. Efter springningen så slog jag lite på säcken innan det var dags att sätta mig på gräsklipparen. Sönerna ägnade en del av gårdagen åt att kratta upp och köra undan all fallfrukt så nu passade jag på innan gräsmattan är täckt med äpplen igen.

De senaste somrarna så har vår katt, Stout, tagit för vana att försvinna ett par veckor och så även denna sommar. I slutet på juli var han borta en vecka och sen var han hemma ett par dagar för att åter försvinna. Den här gången var han på vift tills i går och nu ägnar han sig intensivt åt att sova, med enstaka avbrott för mat.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/artkampanj/
Twitter
INSTAGRAM