Vår nya begagnade passat har varit inne på felsökning hos Motorhalland igen, den ventil de bytte när de hade bilen för två veckor sen har ju inte fått motorn att sluta hacka. Nu säger de sig absolut säkert ha hittat felet och det ska vara att, jag citerar, ”…den kärvar vid turboaxeln men när de körde luft förbi så gick det bra.” Jag fattar nada men problemen ska tydligen lösas genom att de sätter in en ny turbo i motorn. Det låter som en dyr åtgärd men den går på garantin så den smällen får Motorhalland ta. Vinsten de gjorde på bilen när de sålde den till oss måste ha gått till alla garantireparationer de gjort sen vi köpte den – ny insprutningsventil, ny vattenpump, ny kamrem och så en ny turbo. Det blir kanske billigare om de ger oss en ny bil istället…?

Idag åkte 10-åringen och jag till Gudmundsgårdens gårdsbutik och åt lunch. Vi hade tänkt äta varm mat men de serverar bara mackor under sommaren (de fick tydligen inte tag på tillräckligt kvalificerade semestervikarier) så sonen och jag åt varsin ”Bondemacka”. Vi köpte även med oss lite olika korvar hem.

Till sist lite blandade bilder – som synes börjar både hallon och krusbär mogna. Båda skulle dock må bra av lite ytterligare sol och värme för att få den där rätta sötman.

Var vänlig följ och gilla: