I går eftermiddag så var tioåringen och jag in till Hallarna (ett nytt stort köpcentrum i Halmstad) för att han skulle få köpa ett spel till sin PS4 och äta frusen yoghurt på Yogiboost. Den yngsta sonen har aldrig varit på Yogiboost och han har varit väldigt avundsjuk på storebror som ätit där flera gånger. Nu har dock även lillebror ätit där, det blev en himla blandning av olika sorter, olika strössel och olika såser. Jag tyckte inte att det såg så lockande ut men sonen sa att det var jättegott.

Jag har ett speciellt minne kopplat till frusen yoghurt – jag åt det för första gången när jag, pappa och min syster besökte New York 1983. Jag minns att jag tyckte det var väldigt gott men den frusna yoghurt jag senare ätit i Sverige har inte varit alls lika god. Jag vet inte om det beror på själva yoghurten eller på att det var just i det stora äpplet som jag åt den för första gången.

Både igår och i dag har jag varit väldigt trött och det kommer sig av att jag försöker sluta med sömntabletter. Vetskapen om att jag inte tagit nån sömntablett när det är läggdags stressar mig och det gör det givetvis svårt att somna. De senaste kvällarna har därför blivit sena för mig, jag har inte kunnat somna förrän jag tagit till min allra mest effektiva behovsmedicin mot oro och stress – glass! En av anledningarna till att jag vill sluta med sömntabletter är faktiskt glass. Zolpidem, som är den tablett jag tar, har som biverkning att man får ett sötsug (står inte i FASS men jag har pratat med flera personer som också upplevt det) och det bidrar till min stora glasskonsumtion i samband med sänggående. Så just nu kan man faktiskt säga att jag äter glass för att sluta äta glass. Min förhoppning är att när jag väl landat i att somna utan hjälp av Zolpidem så kommer min glasskonsumtion minska och därmed också min vikt. Just nu är jag lite viktfrustrerad eftersom jag tränar hyfsat mycket och promenerar med Betty men jag går ändå inte ner i vikt och jag tror det beror på att jag käkar så himla mycket glass på kvällarna.

Var vänlig följ och gilla: