I går så var det bytesdag för ungarna, tioåringen som varit hos mormor och morfar kom hem och tolvåringen åkte dit istället. Den äldre sonen klarar av att åka till mormor och morfar på egen hand, inklusive byte i Göteborg, men vi låter inte 10-åringen åka hela vägen själv. För att möta yngsta sonen följde jag därför med tolvåringen upp till Göteborg. Vi tog en fika tillsamman innan han satte sig på sitt tåg och jag satte mig att vänta på den yngre sonen. Jag var lite orolig för tioåringen eftersom han hört av sig från tåget och berättat att han mådde dåligt och hade kräkts. Han hade dock fått hjälp av en tågvärd och illamående verkade ha lagt sig men jag var ändå rädd att det skulle vara en uppriven och ledsen son som klev av tåget. Jag hade inte behövt oro mig eftersom han sken som en sol när han kom. Han hade mått dåligt i början av resan men det hade gått över och sen hade allt gått jättebra.

Såg ni Sveriges damer slå Tyskland igår? Vi tittade på matchen och det var himla spännande, en lättnad när domaren till slut blåste av. Jag har sett ett par av Sveriges matcher under VM och har inte kunnat låta bli att roat reflektera över att svenskorna ser så uniforma ut – det är blond hästsvans som gäller. De ser verkligen ut som den stereotypa bilden av svenska tjejer. Alla svenskorna stämmer dock inte riktigt in på den bilden, Kosovare Asllani har ju till exempel en mörk hästsvans…. 🙂

Pirana har tillfrisknat från sitt fånganfall och har börjat gå ute på gräs igen. Hon är inte ute så länge men hon får varje fall gå ut en stund varje dag. I morse körde hustrun och jag också med henne, första gången sen hon blev sjuk. Vi gav oss iväg tidigt för att i möjligaste mån undvika värme och blinningar. Pirana var väldigt pigg och glad att få vara tillbaka i selen igen.

Till sist några fjärilar (tisteljärilar ser verkligen sura ut) och en humla (klickbara bilder).

Var vänlig följ och gilla: