johan-vast-oj-forsta-aIbland så hittar jag tillbaka till plagg som jag varit på väg att göra mig av med. Helt plötsligt så inser johan-kavaj-moon-20151001ajag att de faktiskt är snygga och går att matcha med annat i garderoben. Idag var det två såna plagg som gjorde comeback, skjortan och västen. Skjortan är en riktig ”köpeskjorta” som jag köpte på Carlanders i Halmstad för många år sen. Den var länge min favoritskjorta men de senaste åren har jag knappt använt den alls. Enda anledningen till att jag behållit den har varit att jag kommit ihåg hur mycket jag tyckte om den när den inhandlades. Västen är den första väst som jag gjorde av en kasserad kavaj. Jag gillar färgen men resten är inte nåt att skriva hem om, ”kragen” är riktigt illa och det som gjort att jag inte använt västen. Fast den kan se bra ut, om jag behåller kavajen på. Västen var mitt första större syprojekt så jag tycker om den fast den egentligen är ganska ful som väst betraktad.

 

johan-skjuter-fasan-4aI morse så insåg jag att skjortan, västen och min gröna kavaj i en tweed från Moon ger en snygg kombination. Lägg därtill ett par rödbruna manchesterbyxor, ett par kängor från Loake och en hatt från Mulberry och jag är nästan klädd för en brittisk fasanjakt. Tally-ho!

Jag har tänkt lite på mitt besök på Thomas igår.thomas-brands-and-tailormade-a Besöket där satte ljuset på att jag haft en del förutfattade meningar om den butiken. Jag har tänkt på den som snobbig, dryg och med en steril stil, d.v.s. den följer modet ganska slaviskt (byxlängder som går upp och ner etc.). När jag pratade med expediten så märkte jag dock att han hade ett stort intresse för kläder och att han var intresserad av hur jag klädde mig, även fast det var ganska uppenbart att jag inte skulle köpa nån skjorta. Besöket på Thomas var en positiv överraskning.

I eftermiddags var jag förbi Kupan men utan att göra några stora fynd. Jag köpte dock en cd med RZA,cd-rza-a en för mig helt okänd artist. Jag köpte skivan enbart för att jag förstod att det var rap och jag är inne i en period där jag vill lära mig lyssna på och förstå rap. När jag googlade RZA så förstod jag att han är ganska välkänd, bl.a. som frontfigur i Wu-Tang Clan (som jag faktiskt hört talas om).

På Kupan så har man snyggat till avdelningen med herrkläder genom att använda enhetliga trägalgar. Nån butik har rensat ut sin Cottonfield galgar och de har kommit till god nytta på Kupan. Herravdelningen ser ut som en ”riktig” butik nu.galgar-kupan-a

Var vänlig följ och gilla: