Igår körde vi ved med Pirana igen, även denna gång resulterade det i en video på YouTube, ungefär samma innehåll som förra söndagen men lite längre.

Förutom vedkörning så innehöll lördagen lite experimenterande, sjuåringen och jag byggde med pyssel_citronbatterihjälp av en citron och en experimentlåda ett batteri som drev en klocka. Själv pysslade jag med mina pipor, blev klar med en pipa i päronträ. Det är häftigt att se färgförändringen i päronträet när jag vaxar det, det går från nästan grått till brunt/djuprött på några sekunder.pipa_paron_ovaxad

pipa_paron_vaxadTioåringen hade sitt födelsedagskalas idag och tack och lov hade han det inte hemma utan det var ett bowlingkalas. Att kalasa i bowlinghallen är oerhört mycket smidigare än att göra det hemma.bowlingkalas_20161204

Helgen har också genererat ännu några småfågelbilder.faglar_flaxar_fagelmatfaglar_flaxar_fagelmat_2blames_jordnotter_2blames_jordnotter_1I förmiddags så provrökta jag en av tobakssorterna som kom i posten tidigare i veckan, Dunhillstobak_early_morning_pipe ”Early morning pipe”. Jag avnjöt den tillsammans med dagens DN ochjohan_pipa_early_morning_pipe tobaken var en trevlig bekantskap, inget som jag skulle ha köpt på egen hand men som jag ar glad att jag nu har en burk av. När den är slut så kommer jag nog att försöka skaffa mig ännu en.

Hästkörning, barnkalas och pipor till trots så var i varje fall helgens höjdpunkt ettpokemonkort telefonsamtal som jag lyssnade till. Samtalet fördes mellan min fru och sjuåringen och jag hörde hans del av konversationen. Hustrun ringde från en leksaksbutik dit hon begett sig för att köpa Pokémon-kort åt sonen. Han har tjatat om de där korten hela veckan och nu skulle de till slut inhandlas (båda killarna har pratat Pokémon i månader). Det var rörande att höra allvaret och glädjen i hans röst nar han pratade med sin mamma om vilka kort hon skulle köpa åt honom (för hans egna pengar). Det var också lite skrämmande att höra hur mogen och ansvarsfylld han lät när han sa vilka kort han ville ha. Han har ju blivit ”stor”! Efter samtalet så sa han ”Jag längtar tills mamma kommer hem!”. Jag är ofta trött och irriterad på ungarna (den senaste tiden inte sällan p.g.a. nåt som är Pokémonrelaterat) men lika ofta är de alldeles fantastiska.

Pokémonkortet ovan tillhör inte nåt av dem som sonen köpte idag, han hade det sen tidigare och enligt honom så är kortet ”legendariskt”. Bara så ni vet.

Var vänlig följ och gilla: