uncas_1aJag får börja ta med mig mobilen när jag springer, jag ser alldeles för mycket som jag skulle vilja fotografera. I morse så mötte jag älg när jag sprang! Bor man i skogen så är det säkert inte så ovanligt men bor man i ett utpräglat jordbrukslandskap som vi gör, här finns ju bara små öar av skog, så är älg ganska ovanligt. Jag hade bara sprungit 300 meter när jag hörde att det brakade till i skogen vid sidan om vägen. När jag tittade dit så såg jag en älg som skenade iväg. Själv skenade jag hemåt för att hämta kameran.

När jag beväpnat mig med kameran så smög jag (som Uncas på jakt) för att få syn på älgen igen. Hade jag varit Uncas så hade det inte blivit nån middag idag, jag kom inte inom skotthåll. Fick dock syn på den på långt håll men då kunde jag å andra sidan konstatera att det var tre stycken. Förmodligen en ko med två kalvar.

 

 

 

algar-underlund-text-20150930a

Jag hann knäppa ett par kort innan älgarna försvann. Jag tror att de tog skydd inne i en skogsdunge i en hage (med kvigor i) jämte skogen. Jag ville inte smyga efter p.g.a.. risken att sätta både kvigor och älgar i sken. Jag gick lite i skogen och letade efter fysiska spår av älgarna, t.ex. älgbajs eller klövspår. Jag komocka_ahittade nåt som såg ut som klövspår men jag hittade också det här. Uppenbarligen är älg inte det enda klövdjur som vistats i skogen.

soluppgang_20150930aNär jag berättade för hustrun att jag sett älg så sa hon att hon sett nåt som såg ut som älgspår även i vår skog. Älgarna har kanske varit här i krokarna några dar. Det får nog bli lite älgspaning i skogen till helgen.

Morgonen dokumenterades även med ett annat foto. På väg till skolbussen så tog jag fotot till vänster med mobilen. Morgonsolen var verkligen fantastisk.

Jag lunchade med en kompis idag och på väg till vårt stamhak, Strandgatan 20, så var jag inom thomas-brands-and-tailormade-aHalmstads modernaste och mest hippa herrklädesbutik, Thomas. Jag brukar aldrig gå in där, dels för att den är för dyr och dels för att det mesta där är för smalt, för slimmat och för kort för min smak. Att jag gick in i dag berodde på att de skyltade med hattar och jag ville kolla vad det var för märke och vad de kostade.johan-kavaj-dk-boss-20150930-3a

I butiken var det en välklädd ung man som stod bakom disken. Jag gick runt och tittade lite och senskjorta-stenstrom-gron-rutig_2a gick jag fram till honom och frågade om de hade några helgröna skjortor (stört omöjligt att få tag på, har kollat på flera ställen). De hade givetvis inga helgröna skjortor men han visade mig dock en snygg rutig grön skjorta. Medan jag stod och låtsades att jag kunde tänka mig att köpa den (1300 spänn, jag är på tok för snål för det) så kommenterade han min dubbelknäppta kavaj. Han frågade om den var specialsydd eftersom den bara knäpptes med en knapp. Jag kunde informera honom om att förr i tiden så var det vanligt att de dubbelknäppta kavajerna bara knäpptes kavaj-dk-boss-marken-amed den nedre knappen. Jag kunde inte heller låta bli att visa honom att kavajen var en BOSS och ursprungligen såld på NK. Han blev vederbörligen imponerad och ännu mera så när jag berättade att jag köpt kavajen på Kupan. Han trodde inte att man kunde hitta den kvalitén där.

Jag är sällan klädd så att jag smälter in på Thomas, mina kläder har tillräckligt hög kvalitet men passformen på dem ärskor-cj-gardsplan-20150930-2a oftast för lös och ledig. Idag var dock en dag då jag nästan kunde ha platsat där. johan-kavaj-dk-boss-brostbild-aKavajen jag hade är väldigt tajt för att vara mig och manchesterbyxorna tycker jag är i kortaste laget (även om de kasat ner på fotot i helfigur) men på Thomas så var de helt rätt. Mina Crockett & Jones (köpta på Myrorna) skämdes inte heller för sig. Orsaken till att jag valde de här kläderna idag var att jag ville använda just den slipsen. Jag köpte den på Kupan (5 kr) för några veckor sedan och har inte använt den tidigare. I morse så tyckte jag att jag matchade slipsen och kläderna bra men när jag nu tittar på fotona så blir jag tveksam.jeep-ruc Helhetsintrycket blev kanske lite väl rutigt och grått? Jag kan inte heller undgå att notera att jag ser tämligen fyrkantig ut. På nåt sätt har det som en gång var en ung och spenslig kille blivit en fyrtiofemåring byggd som en stridsvagn (eller i varje fall som en bepansrad jeep). 🙂

Båda ungarna testade att bowla idag. Det finns en bowlingklubb i Getinge (4 banor) och de har barn-/ungdomsträning på onsdagseftermiddagarna. Både pojkarna tyckte det var roligt, vi får se om bowling-pojkarna-20150930-1intresset håller i sig. Alla fritidsaktiviteter de kan göra i Getinge är bra aktiviteter. Om det går så vill jag slippa fastna i ett massivt skjutsande fram och tillbaka till Halmstad.

Besserwissern i mig gick dock igång under bowlingen. Diskussion uppstod mellan mig och ungarna kring vad det kallas när käglorna efter ett slag står som på bilden, d.v.s. med ett mellanrum. Ungarna sa att det hette ”split” bowling-genomslagoch jag hävdade att det på svenska heter ”genomslag”. För att få stöd vände jag mig till en av de från klubben som ansvarade för träningen. Till min fasa sa han att han aldrig hört uttrycket ”genomslag”! Vad är nu detta? Så fort vi kom hem igen så kastade jag mig på datorn och googlade ”genomslag+bowling”. Resultatet?. Jag hade rätt! ”Ett genomslag är gjord då det efter första slaget återstår en kägeluppställning där kägla 1 har fallit och minst en kägla som står mellan eller rakt framför två eller fler kvarstående käglor fallit, tex 7-9, 3-10 eller 5-6” (Svenska Bowlingförbundets regelverk, §C1)

Var vänlig följ och gilla: