I går kväll så fick vi oväntat besök – plötsligt stod det ett sto med föl på gårdsplanen och ingen ägare syntes till. Stoet hade grimma på sig så vi hämtade ett grimskaft och kopplade henne. Hustrun var också snabb med att lägga ut en efterlysning på en Facebook-sida om djur på rymmen/saknade djur i Getinge. Efter det så ledde vi in stoet, med fölet trippandes bakom, i stallet.

Nu återstod bara att lista ut var hästarna kom ifrån. De har föl på en granngård men min fru var säker på att det inte var deras djur men vi skickade ändå i väg en fråga till dem och det visade sig att hustrun hade rätt, det var inte deras hästar. Planen var då att jag skulle sätta mig i bilen och åka runt i bygden och fråga i gårdarna om de saknade två hästar eller om de visste nån i närheten som hade föl. När jag gick ut ur stallet för att hämta bilnycklarna så kom det dock en bil körandes väldigt långsamt på vägen och jag tänkte att de där ser ut att leta efter nåt. Jag viftade och bilen stannade och när de vevade ner rutan så frågade jag om de saknade ett sto med föl och det gjorde de. Det var en väldigt lättad hästägare som hoppade ur bilen och sprang in i stallet. Hon berättade att hästarna egentligen hörde hemma i Kvibille men att de nyligen släppts på bete inte så långt från oss. Varför och hur de tagit sig ur hagen var oklart men rymt hade de ju uppenbarligen gjort.

När hästarna dök upp här i går så satt jag och rökte en stopp Irish flake. Jag satt inte på gårdsplanen som jag brukar så här års utan på ”kontoret” eftersom det var riktigt ruskväder, storm och regn. Så här års brukar jag inte röka Irish flake som för mig huvudsakligen är en höst- och vintertobak eftersom den är väldigt stark och robust. Det är dock också en tobak som jag gärna röker när jag mår psykiskt dåligt eftersom den är nikotinstark och ”rivig” och jag har märkt att den sortens tobak faktiskt bättrar på mitt mående när jag är nere. Svagare och lättare piptobak ger mig inte samma positiva kick som Irish flake och annan stark tobak gör. De senaste veckorna har det blivit mycket Irish flake.

Avslutningsvis några blomflugor och en birumpa. Klicka på bilderna så blir de större.

Var vänlig följ och gilla: