En lurvig häst

Pepsi ska ju flytta, och det redan på tisdag, så Hia behöver få hit en ny kompis. På kort sikt har vi löst det genom att låna en häst, Zantos, av en granne. Den minnesgode bloggläsaren minns att Zantos var här som sällskapshäst åt Hia i våras. Hustrun och jag tror inte riktigt att vi får tag på en ny inhyrning (för lite ridvägar och ridhus häromkring för att stallet ska vara attraktivt) så vi är inställda på att köpa en häst till. Hustrun håller koll på hästannonserna på nätet (Hästnet verkar vara sajten som gäller) och det finns en del intressant där. Att köpa häst handlar dock om en hel del pengar…. I våras trodde jag att Corona skulle få hästpriserna att gå ner men så verkar inte vara fallet, om något så har de snarare gått upp lite.

Vi har inte bara tittat på hästannonser i helgen utan vi kört en del också. Förmiddagarna har bjudit på vackert väder och vi har passat på och varit ute med Hia. Han är väldigt seg i starten men när han blivit varm i kroppen och kommit igång så jobbar han på riktigt bra. Han har börjat få riktigt vinterpäls nu så även om vi inte kör så hårt blir han svett.

Idag har jag också fixat lite med staketet i vinterhagen (där hästarna och fåren brukar gå på vintern). Den stängslades delvis om i våras när kvigorna kom hit men då blev det bara trådar för nötter och häst och ingen låg tråd för fåren. Jag har satt dit en ”fårtråd” nu eftersom vi snart måste flytta dit fåren, de har snart betat ner hagen de går i nu.

Avslutningsvis två porträttbilder på Hia.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/en-lurvig-hast/
Twitter
INSTAGRAM