Stress och utmattning

Hela familjen är nu åter samlad efter helgerna, igår åkte jag upp till Göteborg och mötte 10-åringen som kom med tåget från mormor och morfar. Jag blev lite sen när jag skulle åka hemifrån för att ta tåget i Falkenberg eftersom jag fastnade framför en intressant föreläsning på teve. På Kunskapskanalen så visar de olika föreläsningar på eftermiddagarna och i går var det en på temat ”Stress och utmattning”. En professor från Karolinska institutet pratade om de biologiska aspekterna av stress och utmattning. Jag hade hört mycket av vad hon sa tidigare men det var ändå en intressant och tankeväckande föreläsning, så om ni har 40 minuter över och vill lära er lite om stress och utmattningsdepressioner (lite om vad som fattas mig) så titta på den. Ni hittar föreläsningen genom att klicka HÄR.

Jag var inte bara sen när jag åkte hemifrån jag var det dessutom när jag skulle möta sonen vid tåget. När jag kom till Göteborg hade jag lite tid tillgodo innan hans tåg skulle komma så jag gick till Pocket Shop och tittade. Jag hade bara stått där en kort stund när det plingade till i min telefon och jag såg att sonen messat om att han redan var framme. Tåget var drygt fem minuter tidigt och det visade sig dessutom att det inte kommit till den perrong som stod angiven på anslagstavlan. Efter lite telefonerande så kunde vi till slut lokalisera varandra.

Dagens övningar har varit väldigt begränsade, inte mycket har blivit gjort men jag har i varje fall bytt ett handtag i grinden till en av hagarna och så var jag till lantmännen i Harplinge och köpte fårpellets och fågelmat. Ska jag vara ärlig så hade inte handtaget blivit bytt om inte hustrun, på ett mycket tydligt sätt, i morse bett mig att fixa det under dagen. Ibland behöver jag att nån pekar med hela handen (fast det tar emot att erkänna det).

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/stress-och-utmattning/
Twitter
INSTAGRAM