När jag lämnade sjuåringen på skolan idag så visade han att klassen dekorerat sitt kapprum med älgbilder. Hans älg är en gul älg. Jag tycker ansiktet är väldigt uttrycksfullt.zoombie_alg_a

dr_martens_a“These boots are made for walkin´” sjöng Nancy Sinatra. De allra, allra bästa kängorna är Dr Martens. Under många år använde jag, september till maj, nästan uteslutande mina Dr Martens. När mitt klädintresse tog fart började jag köpa och använda andra skor och kängor. Dr Martens blev kvar i skohyllan. Jag plockade fram dem igen för nån dag sen och det går inte att komma ifrån – om man bara ska ha ett par skor så bör det vara ett par Dr Martens. Svarta eller oxblod, sex eller tio hål i snörningen, det kan man diskutera. Dr Martens ska det i varje fall vara.dr_martens_logo_a

Idag har jag varit i Göteborg. Jag åkte upp för att lämna in lite kläder till försäljning på en second-handbutik där. Allt jag hade med mig har jag köpt på Myrorna m.fl. i Halmstad, alltid för väldigt lite pengar. Det är spännande när butiksinnehavaren tittar igenom det jag har med mig. Gillar hon det? Gör hon samma bedömning som jag kring vad som är snyggt och säljbart? Hennes bedömning är nog viktigare för mig än vad jag får betalt för plagget. Hon tog emot allt jag hade med mig, så jag har en hatt, fyra kavajer och en rock liggandes där. Är det inte sålt på tre månader så får jag tillbaka dem. Är det sålt så kan jag hämta pengarna i butiken. Bankkonton och sånt där verkar hon inte köra med. Hon är dock väldigt noga med kvitton.

Att åka till Göteborg är ett äventyr för mig. Bara tågresan gör mig glad. Jag kommer iväg på nåt, har ett projekt att genomföra. Jag fick samma pirrande känsla av att åka Halmstad-Göteborg t.o.r. idag som jag tidigare brukade få när jag reste utomlands. Det kanske låter som om jag retarderat fullkomligt men bara en sån enkel sak som att köpa biljetterna i automaten på stationen gjorde mig spänd. Bara lite, jag fick den där läskiga men förväntansfulla känslan. När jag gick runt i Göteborg kände jag mig som ”kusinen från landet”. Vad mycket folk, butiker, kaféer och restauranger. Mycket av allt. Jag var helt färdig när jag kom tillbaka till Halmstad. Uppenbarligen klarar jag inte av större äventyr än att åka till Göteborg just nu.

Jag tittade en hel del på kläder idag, nya kläder. Det finns mycket snygga färger och mönster. Dagens modebild där både kavajer och byxor ser ut som om de är ett par nummer för små tycker jag dock ser väldigt fånig ut.

Även om jag hade pengar så tror jag inte att jag skulle vilja köpa obegagnade kläder. Det är för enkelt, för opersonligt. Jag känner mig trasig och går i otakt med livet. Jag vill vara välklädd men jag vill att mina kläder också ska gå i otakt. Rättare sagt, jag vill att de ska gå i min takt.

Var vänlig följ och gilla: