Det går dåligt med vår försäljning av lammkött, som det ser ut nu så måste vi knö ner fyra hela lamm i frysen på lördag och jag begriper inte riktigt hur det ska gå till. Det lär bli mycket lamm på middagstallriken det kommande året.

Den senaste veckan så har jag skämtat en del med ungarna när vi sett på film eller teve. Skämten har gått ut på att jag kommenterat alla platser jag varit på som dykt upp i det vi tittat på. Det har förekommit förvånansvärt många platser jag besökt i de program vi sett (stort tack till ”På spåret”). Tyvärr dök det upp en ”Där har jag varit!”-plats med negativ klang på nyheterna i går. Nån gång i mitten av 90-talet representerade jag Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen på en konferens om värnpliktsvägran i Strasbourg. Konferensen ägde rum i december och under de dagar jag var på konferensen så var jag flera gånger på den julmarknad som nu attackerats.

En annan nyhet som jag har en svag anknytning till är flygvapnets ”julgransflygning” över södra Sverige idag. Jag såg på SVT att planen skulle passera Halmstad vid 14.30-tiden så jag gick ut med kameran för att eventuellt få syn på dem. Tyvärr skulle de till Växjö efter Halmstad så de kom aldrig så långt norrut som Rävinge men jag hörde ett tydligt dån från flygplan och jag antar att det var från JAS-planen.

Ikväll ska hustrun och jag i väg och se yngsta sonen lussa, av någon anledning så inleder de lussefirandet redan den 12:e på Getingeskolan. Det ska lussas på skolan i morgon också men då är det bara för lärare och elever. Sonen ville egentligen vara utklädd till en snögubbe men den dräkt hustrun improviserade ihop dög inte enligt honom så det fick bli stjärngosse istället. Egentligen är jag inte så sugen att följa med på lussandet i kväll men jag vet att sonen gärna vill det så jag kommer med. Det är en trist känsla att känna att man inte riktigt orkar engagera sig i barnen som man vill. Att se på lussetåget är väl inte så krävande i sig men efteråt så ska det vara fika klassvis och jag är inte alls sugen på att vara social med andra föräldrar.

Var vänlig följ och gilla: