Idag så blev jag klar med stängslingen grind_skalgropshageni det vi kallar för Skålgropshagen (eftersom där finns ”skålgropar” från bronsåldern). Jag har inte stängslat om hela hagen utan bara den bit där staketet var som sämst. Hela hagen skulle behöva stängslas om och det borde röjas längs staket_skalgropshagen_trad_pa_tradenmed staketen för som det är nu hänger det en massa buskar och träd på tråden och stjäl ström. Eftersom det är gott om bete i hagen så tror jag inte att den svaga strömmen är nåt problem, både får och hästar är förhoppningsvis nöjda med att stanna i hagen och äta.

Jag släppte in fåren i hagen när jag stängslat klart och då var de i varje fall nöjda, de hade inte heller rymt tills jag kom hem från praktiken på eftermiddagen.far_bete_20160502

När jag var ute och fixade med staketet så spanade jag lite på det träd där jag hoppades att ett par glador bo_glada_20160502boat. Tyvärr verkar häckningen ha misslyckats, jag såg inte skymten av en glada på hela förmiddagen. Boet finns ju där men det verkar vara övergivet.

Jag passade också på att ta några naturbilder medan jag stängslade, det blev en blåmes, en fjäril (kom inte så nära som jag ville, den var skygg) och en äppelknopp. blames_flyger_skalgropshagen

 

 

 

 

 

 

 

 

fjaril_skalgropshagenappelknopp_20160502johan_linne_20160502_1Klädmässigt så var det linne som gällde till praktiken idag, i byxor, väst och kavaj. Linne är ett himla behaglig tyg att ha på sig, att det alltid är skrynkligt är bara en fördel i mina ögon. Hatten jag har på mig är den definitiva bekräftelsen på att det nu är vår i Halland. Jag har den bara på våren och sommaren, jag vet inte vad det är som gör den obrukbar för mig på hösten och vintern. Modellen är ju annars kanske mest känd i höst-/vintersammanhang, Gene Hackman har ju en i ”The French connection”.gene_hackman_french_connection

Var vänlig följ och gilla: