Hustrun och barnen kom hem efter en helg (en vecka för sexåringen) hos mormor och morfar igår.tand_glugg_20160307 Under vistelsen hos mormor och morfar så tappade yngsta sonen sin första tand och i morse var det dags igen – när jag borstade hans tänder så vek sig hans andra lösa tand och han skrek till. Eftersom jag har väldigt svårt för när barnen blöder (även om det är mycket lite) så skickade jag honom till hans mor och hon drog loss tanden. Nu har han en dubbelglugg.

slask_20160307Vi har fått vinter i Halland igen. Det är inte kallt, strax över nollan, men det har kommit lite snö. Påjohan_hopprep grund av snön, eller rättare sagt slasket som den åstadkom på vägarna, ställde jag in min promenad och hoppade rep och slog på säcken istället.

Efter träningen så fastnade jag i att jag inte orkade företa mig nåt. Jag satt bara och slösurfade vid datorn fast jag egentligen hade saker att göra och också tyckte att surfandet var meningslöst. Jag orkade bara inte lyfta på rumpan och ta tag i nåt att göra. Till slut blev jag hungrig och var tvungen att fixa nåt att äta och efter lunchen så var det dags för fåren.

Fårflytten gick jättebra, det var en liten utbrytning men farflytt_hemma_20160307hundförare och hund var iskalla och tog hand om det. Lastningen komplicerades av att det bara var vissa speciella får som skulle med hem hit, det var inte bara att lasta på rätt antal utan det skulle vara rätt får också. Jag filmade större delen av lastningen och slutet av avlastningen. Att det blev så lite filmat här hemma berodde dels på att jag ville ta några kort med kameran och dels på att det gick så fort att få in fåren i fårhuset.

När fåren var på plats så fikade jag med honom som vi köpt fåren av och när han åkte så kom den stora oron över mig. Då kände jag hur oerhört mycket jag spänt mig i samband med fårtransporten. Jag var helt fokuserad på att fungera praktiskt och socialt, samtidigt som jag ville dokumentera flytten, när jag blev ensam kom en störtflod av känslor. När de kom så var det bra att ha lite praktiskt att pyssla med, t.ex. bära fram vatten till fåren och fixa med film och foton till bloggen.

Fåren verkar i varje fall ha ha stressat ner efter flytten.far_20160307far_barn_20160307

Var vänlig följ och gilla: