Så var ännu en julafton lagd till handlingarna. Den här kommer inte att sorteras in i högen med fantastiska jular men inte heller i högen med fruktansvärda jular, den var väldigt neutral. Igår kväll klädde jag upp mig lite och tände en brasa i kakelugnen bara för att få lite julstämning.Nån vars jul inte blev så bra är 13-åringens för han blev sjuk när han kom till mormor och morfar i fredags. Av smittskyddsskäl så han har därför suttit isolerad på ett rum större delen av tiden sen dess. Han har ont i halsen och ganska hög feber så han har varit tämligen utslagen. Hustrun vill inte ha honom hos sina föräldrar längre än nödvändigt så planen var att få hem honom hit idag. Hustrun och sonen skulle sätta sig i en lånad bil och köra söderut och att jag skulle köra norrut i en av våra bilar så att vi skulle kunna mötas halvvägs (typ i Mullsjö). Tyvärr var sonen så dålig (hade 41 grader ett tag) att vi fick skjuta på det hela tills i morgon då han förhoppningsvis mår bättre.

Vi hade minusgrader i går så det var is på både vattenpölar och i märgelhålan. Sigge gillar att busa på is och jag var lite orolig att han skulle gå igenom i hålan men det klarade sig som synes. Jag lyckades också knäppa ett kort precis när han kraschade isen på en pöl. Ljuset, eller bristen på det, gjorde att kortet blev oskarpt men tajmingen i fotandet var i varje fall bra.När jag tände i pannan i går morse så såg jag att det var liv i en av fjärilarna som övervintrar i pannrummet. Den flaxade lite med vingarna – vet inte om det var dödsryckningarna eller om den bara behövde sträcka lite på sig.Jag matar småfåglarna för fullt och försöker lika intensivt fota dem. Årstidens dåliga ljus och det faktum att fåglarna är skygga gör det svårt att ta bra bilder men det finns en nötväcka som är lite mindre skygg än sina kompisar. Igår fick jag till en nästan anständig bild på den. Idag hade vi besök av både fasan och ekorre vid fågelmaten. Fasanen hann jag plåta men ekorren var så snabb att jag bara lyckades fånga dess svans när den for in genom en öppning högst upp på loggaveln.Till sist två kommentar som jag fått på den julbild jag la ut på Reddit igår. Jag log stort när jag läste dem.

Var vänlig följ och gilla: