Det kom en massa snö i går, helt i onödan om ni frågar mig. Vägar som för nån dag sedan var helt snöfria var i förmiddags rena skridskobanan men plusgrader och plogning under dagen har förbättrat situationen ordentligt. Vi fick hjälp av en granne med snön på gårdsplanen. Snön var blöt och tung så det krävdes en lite större traktor än vanligt för att få undan den.

Jag trotsade isiga vägar och min förkylning, eller vad det nu är, och sprang en runda idag. Det hela kom sig av att jag tittade på ”Okänd soldat” (den från 1985) i förmiddags och blev inspirerad av de takter de finska soldaterna visade. Det var sisu och ” Hakkaa päälle, pohjan poika!” (Hugg i, nordens pojkar!) som gällde. De kände inte efter om de var lite hängiga och det fick mig att snöra på mig skorna och springa en skvätt. Jag är väl inte helt frisk men jag är mycket bättre och tyckte det var dags att ”hugga i” lite igen.

I morse så hade vi tre ekorrar i trädgården. Först satt det två och käkade under fågelbordet men sen dök det upp en tredje och då blev det cirkus – de satte igång med att jaga varandra. Jag försökte fånga alla tre på ett och samma foto men det var svårt. De var snabba, jag långsam, ljuset var ganska dåligt och det var dessutom en stolpe i vägen….Till sist en färgglad svamp av nåt slag.

Var vänlig följ och gilla: