Jag vet inte hur gamla våra kastanjer på gårdsplanen är.kastanjer_2_20150325_a Jag har sett foton från 1915 där de är med (betydligt mindre än nu) så några år har de på nacken. Våren är deras bästa tid (lövfällningen den sämsta), det är fantastiskt när knopparna brister och löven slår ut och det är lika fint när kastanjerna sen går i blom. De är dock inte helt synkade när det gäller lövsprickning och blomning. När man tittar på knopparna så syns det tydligt att den ena kastanjen ligger lite före den andra.

kastanj_knopp_liten_a kastanj_knopp_stor_a

fagelholk_2_20150325_a

 

I förmiddags så fick jag lite tid över innan jag skulle i väg till praktiken. Jag passade då på att sätta upp den fågelholk jag inte hann sätta upp i går. Jag hoppas att de som bodde i den när den satt på en, av de nu fällda, askarna ska tycka att den duger som bostad nu med. Jag satte den rätt högt upp så utsikten borde det inte vara nåt fel på.

I måndags så började de sanera det f.d. stationsområdet i Getinge. Det ska byggas bostäder där och marken är förorenad så man för gräva bort en del jord. Det är ju inte längre mitt arbetsområde men jag har inte kunnat låta bli att svänga förbi där efter att jag lämnat ungarna på dagis/skola. Så här såg det ut i morse.gravmaskin_a Om jag har förstått saker och ting rätt så kommer det inte bli nån spektakulär sanering utan man kommer bara att gräva sig igenom området och ersätta den förorenade jorden med rena massor. Jag är lite arbetsskadad så jag kan inte låta bli att tycka det vore lite spännande om de hittade några nergrävda tunnor eller kanske en cistern. Tunnor är förmodligen lite osannolikt på ett stationsområde men en cistern skulle de mycket väl kunna hitta.

De måste ha utsatts för ljudterror på dagis idag. När jag lämnade sexåringen där vid åtta i morse så gick det en ensam, neonklädd, man och blåste grus fram och tillbaka.grusblasare_a När jag hämtade sonen i eftermiddags så var de tre stycken som omringat dagis med sina dånande grusblåsare. Jag kan inte låta bli att tro att det vore både effektivare och mer miljövänligt att använda kvastar.

Min fru och jag har börjat titta på tv-serien ”Helt hysteriskthelt_hysteriskt_apå kvällarna. Den gick på SVT för rätt många år sen och jag hittade alla säsongerna på DVD förra månaden. Serien driver hejdlöst med modebranschen och wannabe-fashionistas. Serien är verkligen helt hysterisk så vi kommer inte orka se alla avsnitt men första säsongen ser vi säkert.

Var vänlig följ och gilla: