Dagen började med en rivstart när hustrun, strax efter åtta i morse, slet av mig täcket och sa ”Upp och hoppa din slashas! Vi måste flytta virke så att grannen kan komma med en bal halm och lite hö.” Ok, det var kanske inte precis så det gick till men morgonen inleddes faktiskt med lite av en rivstart eftersom vi blev tvungna att vi flytta på byggmaterial som blockerade stora logporten. Orsaken till flytten var att vi (hustrun) kommit på att vi måste få halm och hö idag – innan grannen åkte bort på en veckas semester. Virket blev flyttat och halmen och höet levererades.

Dagen fortsatte sen i ett för mig högt tempo. Under förmiddagen var jag och handlade och efter lunch så tog jag med mig 11-åringen och en kompis ut i Skålgropshagen och grillade korv och marshmallows. Jag tyckte att organiseringen av grillningen, både innan och medan den pågick, var lite sträng men det var samtidigt väldigt kul att göra nåt tillsammans med killarna. Det var kul både i görandet och för att jag kände att det trillade in lite ”pappapoäng”.

Efter att killarna grillat färdigt och lekt på isen som bildats på en översvämning i hagen (givetvis gick en av dem igenom isen) så satt jag kvar vid brasan med kaffe och en pipa när de traskade hem igen. Idag löste jag kaffekokandet utan att behöva balansera kannan ovanpå brasan. Jag har tidigare tänkt att jag skulle göra så här men inte fått tummen ur och letat upp en lämplig gren. I dag behövde jag inte leta eftersom jag använde sonens grillpinne.

Medan jag satt vid elden så tilltog snöandet som börjat när vi gick iväg hemifrån. Det verkar som om vi ska få lite av vintervädret som verkar ha drabbat resten av Sverige de senaste dagarna. Nu har SMHI dessutom utlovat minusgrader under nästa vecka så snön blir förhoppningsvis kvar ett tag.

Till sist en bild på Pirana.

Var vänlig följ och gilla: