Jag hade ett läkarsamtal idag och blev det bestämt att jag är hemma fr.o.m. nu (tisdagkväll) till lunchjultallrik_a på juldagen. Då åker jag in till psyk igen och stannar ett dygn innan jag skrivs ut på annandagen.

Tryggheten att veta att jag har kvar min plats på avdelningen tror jag gör att julafton kommer avlöpa väl och med den avklarad så är det nog dags att komma hem på riktigt. Det känns som om jag vilat mig så mycket som jag kan för tillfället. Att vara inlagd längre tror jag inte gör någon skillnad.

När jag tänker på min nuvarande inläggning så kan jag inte låta bli att associera till usama_bl_aUsama bin Ladin. Han gömde sig ju länge för jänkarna, först i grottorna i Tora Bora-bergen, Afghanistan och sen i Abbottabad i Pakistan. Avdelning 19 känns lite som mitt Tora Bora och precis som bin Ladin så kan jag inte gömma mig hur länge som helst. ”You can run but you can´t hide” gäller mig precis lika mycket som det gällde honom. Skillnaden är att jag inte gömmer mig för några Navy sealsnavy_seals_a utan för en vardag som jag måste lära mig hantera. Jämförelsen med Usama bin Ladin är kanske långsökt men jag hoppas att den ändå förmedlar lite av känslan som jag bär på.

Förutom att jag snart ska skrivas ut, så är nåt annat som blivit bestämt, att jag ska få s.k. ”öppen retur” till Avdelning 19. Det innebär att jag, på eget initiativ, har möjlighet att lägga in mig igen. Inläggningen gäller fem dagar och i mån av plats. För mig är det tryggt att veta att jag enkelt kan ta hjälp av avdelningen igen om jag känner att jag behöver det. Ibland kan jag må bra av att ”gömma” mig där några dagar för att få stopp på ett dåligt mående som eskalerar. Med ”öppen retur” kan jag förhoppningsvis undvika längre inläggningar.

De här veckorna som jag har varit inlagd så har jag varit runt mycket på secondhandbutikerna i stan. Det har blivit kavaj_lila_anågra filmer men inte några kläder förrän i går, då jag köpte en lilarutig kavaj. Jag hade tittat på den ett tag men tänkt att den kanske är för vågad (gräll) för mig. Till slut kunde jag dock inte motstå färgen (svag för lila), tyget (ull/kashmirblandning) och kvalitén (bl.a. mycket fin mönsterpassning).

Var vänlig följ och gilla: