När jag satt ute med pipan i torsdags kväll så kom grannen (make och maka) som ska beta några av våra hagar förbi. De undrade om det var ok att Sydved och en av deras anställda röjde en del i två av hagarna samt lite i vår skog, typ om en vecka. Vi har pratat röjning med dem tidigare, och vi är positiva till det, men det här kom plötsligt för mig. Jag tycker att det är jättebra att få röjt men jag blev stressad när det blev skarpt läge och att det måste fixas en del saker med kort varsel. Det var väl egentligen inga stora grejor som måste ordnas, mest handlar det om att hustrun och jag ska prata igenom hur omfattande röjning vi vill ha.

När jag skulle lägga mig i torsdags så snurrade tankarna rejält i bollen på mig vilket resulterade i svårigheter att somna och sen också orolig sömn. Det ledde i sin tur till en trötthet som hängde i under hela fredagen. Även små, i grund och botten positiva, saker kan tyvärr ställa till det för mig.

En annan sak som hände medan jag satt med pipan i torsdags var att jag påmindes om att ha med mig kameran ut. När jag satt där så dök det upp två steglitser och de kom riktigt nära men eftersom jag bara hade mobilen blev det inga bra bilder. Jag gick in och hämtade kameran efter besöket men givetvis dök steglitserna inte upp igen. Nedan finns ett bra foto på en steglits (stulet från internet) så ni ser hur de ska se ut. I förmiddags blev röjningen åter aktuell – grannen knackade på och sa att han tänkte låta en kille börja röja. Jättebra, men samtidigt lite väl plötsligt. För att underlätta för röjaren så var hela familjen ute och plockade ner staket (trådarna, stolparna fick stå kvar) under förmiddagen. Under eftermiddagen var jag ut och kikade hur långt han kommit och jag kunde se att det här blir nog jättebra när det är klart. Bara det han hunnit få ner under dan gjorde skillnad. Han som röjer är en av alla dessa polacker och litauer som håller i gång det svenska jordbruket. Han kanske inte pratar så bra svenska men han är en hejare på att hantera motor- och röjsåg. Stort tack till honom!

Till sist några blandade bilder. Tycker ni att det ser ut som att det snöat när vi är ute och kör så är det för att de har saltat grusvägarna. ”Snön” som ligger på marken en bild senare är körsbärsblom. Idag var också dagen då kastanjerna på gårdsplanen började blomma och våra stallsvalor dök upp.

Var vänlig följ och gilla: