Den tiden på året

Med sommaren kommer inte bara värme och vackert väder utan också oro för att Pirana ska få fång igen (inflammation i hovarna). Fång uppkommer oftast när hästar går på beten med kraftigt och frodigt gräs men det verkar inte riktigt vara nån som exakt vet vad det är med gräset som utlöser insjuknandet. Vi har försökt se till att hålla Pirana i så magra hagar som möjligt men det är svårt när gräset växer så det knakar.

När vi körde med Pirana i går så var hon lite halt på höger framben och oron för fång blossade upp direkt. Ibland markerar hon dock hälta på det benet av ”naturliga” orsaker, för länge sen så bröt hon höger fram och har därför tre skruvar i benet och de ger stundtals henne en lätt hälta. För att vara på den säkra sidan så agerade vi som att det var fång hon hade och kylde hennes fötter.

Pirana var inte bättre idag så vi körde in henne till Slöinge djursjukhus och de kunde tyvärr konstatera att det var fång hon drabbats av. Nu blir det därför boxvila för henne i 16 dagar och sen ska hon gå in en väldigt liten, och väldigt mager/nerklippt, hage resten av sommaren. Trist för henne och bökigt för oss.

Vi firade inte nationaldagen i går men invigde i varje fall årets grillsäsong. Det är lite senare än vi brukar men dels har våren varit kall och dels har jag varit så trött på helgerna att jag inte orkat med att grilla. I går blev det i varje fall fläskytterfile och ugnsstekt potatis. Jag hade kameran liggandes bredvid mig medan jag grillade men lyckades ändå ”bränna” två bra fågelfototillfällen. Först var det en hackspett i trädgården och sen flög en kärrhök, omgiven av ett gäng upprörda kajor, över gården. Hade jag haft kameran hängandes runt halsen och inte liggandes på marken så hade jag fått till bättre bilder än de suddiga distansfoton som nu blev resultatet.

Please follow and like us:

2 kommentarer till Den tiden på året

 • Mika, eller va fasen, "Mike" skriver:

  Köttbiten ser lite ensam ut. Men jag har nog bott i USA för länge så min baseline är nog lite förvrängd. Kan du förklara varför kajorna hänger med en kärrhök? Förresten, din blogg borde heta skablifrisk.com, right?

  • johan
   johan skriver:

   Kan hålla med om att köttbiten ser lite ensam ut, den var dock tillräckligt stor för att räcka till fyra personer. Angående kärrhöken och kajorna så försökte kajorna trakassera och störa kärrhöken. Jag förtydligade lite i bloggtexten. /Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/den-tiden-pa-aret/
Twitter
INSTAGRAM