Snubblade ni på dagens rubrik? Jag håller med om att den är klurig att både läsa och uttala. Som ni kanske gissat har den med Irland att göra och Sadhbh är ett irländskt kvinnonamn. Jag stötte på det för första gången i går och blev genast blixtförälskad i ordet. Det uttalas ”Saiv” och betyder något i stil med ”söt och älskvärd kvinna”.

https://www.youtube.com/watch?v=CAGaOwcsAjg

Jag brukar ge våra katter irländska namn på S, hittills har våra honkatter hetat Siobhan, Sinead och Seana men nästa honkatt kanske blir en Sadhbh. Veterinärerna hade svårt med Siobhan men Sadhbh är minst ett par tiopotenser svårare tycker jag.

Nu slumpade det sig faktiskt så att jag redan idag fick användning av Sadhbh. Vi fick årets första lamm i förmiddags när vår vita tacka fick två små söta tjejlamm. Utan att tillfråga vare sig hustrun eller barnen så har jag bestämt att det vita lammet ska heta Sadhbh. Lamningen överraskade mig lite eftersom jag trodde det skulle dröja nån vecka till innan lammen skulle började komma. När jag morgonfodrade i morse så var den vita tackan lite avvaktande till frukosten men eftersom jag hade en tidig tid på sjukhuset att passa så gjorde jag inget annat än en mental notering att hålla ett extra öga på henne under dagen. När jag kom hem från sjukhuset och tittade till henne så stod båda lammen redan på benen. Mor och döttrar är nu instängda i en egen box så att de får några dagar på sig att lära känna varandra innan vi släpper ihop dem med resten av flocken.

Jag har faktiskt en händelse till att rapportera på temat söta djurungar och det är att Betty hittade en harpalt i förmiddags. Jag promenerade med henne (kopplad) och plötsligt blev hon väldigt intresserad av en grästuva jämte vägen. Jag lät henne nosa och när hon körde ner nosen i gräset så pep det till! Jag halade in Betty och tittade efter i gräset och där låg en harunge och kurade. Jag tog några foton och promenerade sen vidare. När jag luftade Betty vid lunchtid så gick vi förbi samma ställe men då hade haren flyttat på sig.

Avslutningsvis två våriga bilder från igår och en självis från i morse.

Var vänlig följ och gilla: