Innan jag blev sjuk så läste jag kopiöst mycket men nuförtiden är jag dålig på att läsa böcker, ljudböcker går bra att lyssna på men att själv läsa boktext går trögt. Jag har dock hittat en artikel hos BBC om en bokserie som jag gärna skulle läsa. Drygt hundra historiker har gått samman och skrivit fyra volymer om Irlands historia från 600 e.Kr till nutid. Det hade säkert varit intressant läsning men priset på £350 avskräcker (även om det är rimligt sett i relation till det arbete som lagts ned på böckerna). Enligt artikeln ska det dock komma en digital version så småningom och den ska bli betydligt billigare, det kanske kan vara nåt.

Killarna har haft vattenkrig i trädgården och det var en fröjd att se dem springa runt och blöta ner varandra. Tyvärr var deras lek ganska högljudd och mina nerver klarade inte riktigt av de intensiva ljud som leken gav upphov till så jag var bara ute en kort stund och tittade på. Det är nåt med barnaskrik som stressar mig oerhört.

Min ljudkänslighet gjorde sig också påmind när vi hade en kompis på besök i går. Det var inte så att hon var särskilt högljudd men det blev en massa prat och surr när vi åt middag och även det genererade en massa stress hos mig. Jag begriper mig inte riktigt på hur jag reagerar på ljud, skrik och samtal där många pratar samtidigt klarar jag inte av men jag har inga problem att lyssna på ganska skramlig rock, typ

på ganska hög volym, det har snarare en lugnande effekt på mig.

Ljudstressen när vi åt igår gjorde att jag var lite ohyfsad och lämnade sällskapet och gick ut och satte mig med en pipa så fort vi ätit klart. Jag tror inte att vår middagsgäst tog illa upp och jag vill poängtera att jag också fick till några ”hyfspoäng” när det gäller middagen eftersom jag lagade maten. Matlagningen var inte särskilt avancerad men det blev gott (trots att jag inte lyckades läsa receptet korrekt).

Var vänlig följ och gilla: