Igår lyckades jag se, och filma, en sprängning i Bårarps stenbrott. De spränger där varje vecka men jag har aldrig lyckats se precis när det smäller tidigare. Den syns inte på filmen men jag såg en ljusblixt precis innan den första röken visade sig och sen dröjde det några sekunder innan ljudet nådde mig. Trots att jag visste att det skulle låta blev jag överraskad och ryckte till när jag väl hörde smällen.

Efteråt läste jag på lite om gnejsen de bryter i Bårarp (se nedan) och det visar sig att den bland annat ligger på gator och torg i centrala Linköping. Jag tycker det är lite häftigt att när jag bodde i Linköping så gick jag på sten som kom från en plats jag aldrig hade hört talas om men som jag tio år senare skulle flytta till och där bilda familj.Igår var det hundkurs igen och jag hade min nygamla skinnjacka som ytterplagg. Kursandet gick bra – hustrun och Sigge har en väldigt bra kontakt, när han jobbar är han väldigt fokuserad på henne. Sen följer några foton på Sigge där han inte är så fokuserad på hundföraren…. Jag var inte särskilt fokuserad efter kursen – mer som en urvriden trasa.Det var tydligen den internationella tweed-dagen igår men jag missade det så idag har jag plockat ihop en utstyrsel med mina favoritplagg i tweed. Helheten blir inte alltid så bra trots att delarna är fantastiska, men det såg faktiskt inte riktigt så illa ut som jag befarade…. Det var ett väldigt jäspande i stallet när jag tog ut hästarna i morse….

 

Var vänlig följ och gilla: