Jag måste hålla mig hemma mer, det har blivit väldigt uppenbart den här veckan. Jag var i väg i måndags, onsdags och så igår – och alla gångerna har det resulterat i att jag kommit hem fullständigt slutkörd trots att det varit ganska simpla saker jag gjort (hundkurs x2 och secondhand med 15-åringen).

 

Hundkurserna tarvar ingen förklaring men gårdagens aktivitet skiljde sig lite från mina vanliga secondhandbesök. Sonen har köpt en dator och behövde därför en kontorsstol (eller så behöver hustrun en så att hon kan ersätta den som sonen lånat). Sen tidigare vet jag att de har mycket möbler på Brohjälpen i Falkenbergs så sonen och jag åkte dit (via Röda Korset – inga fynd där). Vi hittade en stol som verkar bra, en Kinnarps för 250 kronor, så det blev en lyckosam resa. När vi var i Falkenberg så passade vi på att luncha, det blev asiatisk buffé men både sonen och jag åt bara sushi. Min utstyrsel framgår av fotot nedan.På vägen hem svängde vi inom SIA och köpte lite glass, bl.a. annat en sort med smak av ”Popcorn och brynt smör”. Det låter inte gott men vi var tvungna att köpa lite för att testa (återkommer när vi gjort det).

 

Hemkomna försökte jag vila lite på soffan men benen ryckte så förbannat så att jag inte kunde slappna av. Efter en stund klev jag upp igen och gick ut och högg lite ved, det gick bra tills det började regna.När jag bröt huggningen p.g.a. av vädret gick jag in och cyklade lite, medan jag gjorde det så tittade jag på ett avsnitt av den nyinspelade serien ”Shogun”. Jag är så gammal att jag minns när originalet visades på SVT 1980 – ”Wakarimasu Anjin-san!”

 

Efter vedhuggningen var jag supertrött men det var alldeles för tidigt för att gå och lägga mig så jag fick bita ihop. Efter nån timme piggnade jag till lite men i samband med kvällens piprökning blev jag kronslut igen. För mig är det uppenbart att jag inte riktigt pallar med att göra aktiviteter utanför gården, anspänningen blir för stor även om det jag gör är okomplicerat.

 

Till sist några foton från dagen.

Var vänlig följ och gilla: