Det var ett tag sen jag såg fladdermöss flyga på kvällarna så jag har antagit att de gått i vintervila men i onsdags kväll så såg jag dem igen. Jag vet inte om det var en individ eller flera stycken som sträckte på vingarna, såg bara en fladdermus åt gången. Jag försökte fota och de flesta bilderna blev dåliga men en blev faktiskt helt okej.Höstvädret kom till Halland igår. I onsdags kunde jag fortfarande springa i kortbyxor (och en jacka) men igår var det inte tal om några shorts. Det var kallt, fem grader, och blåste som fan. Idag är det ännu svalare och blåser mer. På söndag ska vinden dock ha mojnat och temperaturerna stigit till tvåsiffrigt så jag kan kanske plocka fram shortsen igen.

 

De senaste veckorna har problemen med ryckningar i benen när jag ska sova varit besvärliga men den här veckan har de varit bättre (ta i trä). Lösningen just nu heter ”ligga sked”, hela veckan har jag ”skedat” hustrun när jag ska sova och då har jag somnat utan problem. Om drygt en vecka så åker hon, och 14-åringen, till Paris för att hälsa på den äldre sonen och jag har börjat grubbla på hur det ska gå med sömnen den knappa vecka hon är borta. Får man RUT-avdrag om man lejer nån att sova sked med? Förmodligen inte, men jag får med all säkerhet ROT av hustrun när hon kommer hem igen, en Rekordsnabb Osentimental Terminering och kanske kan jag få RUT-avdrag för hjälp med flytten…. 🙂

 

Idag på eftermiddagen har jag varit helt slutkörd och orsaken är att hustrun och jag ägnade några timmar åt att gå i affärer i Halmstad. Vi skulle handla en resväska, en vinterjacka till henne och mat för helgen. Det blev en väska och mat men nån jacka blev det inte. Å andra sidan blev det en massa andra grejor, mest till mig.

 

På jakt efter hustruns jacka var vi inom ett antal sportaffärer och då köpte jag träningströjor och löpskor. Skorna var bara för att de var på rea (butiken ska upphöra), det är ett par Adidas Adizero Boston d.v.s. skor med kolfiberstavar i sulan för att förbättra löpekonomin. Det här är en helt annan typ av löpsko än de jag haft tidigare och jag köpte den mest för att få testa den nya tekniken. Egentligen tror jag att jag springer för långsamt för att dra full nytta av den.Utöver att handla och blogga har jag gått med hundarna (orkar inte träna efter förmiddagens strapatser). Två saker blev väldigt tydliga under promenaderna:

1 – blåsten gör båda hundarna piggare och mer springiga. Jag hade dock leksaker med mig så att jag kunde busa lite med Sigge, det behövde han.2 – båda hundarna är fenomenala på att leta upp äppelträd när jag låter dem springa fritt i hagarna, de går verkligen rakt på dem.

Var vänlig följ och gilla: