I går kväll var jag helt knäckt, fruktansvärt trött, trots att jag inte gjort nåt speciellt under dagen. Jag kände redan under förmiddagens löpning att jag var tung och seg i kroppen men det skulle bli mycket värre. På eftermiddagen besökte jag och 16-åringen i några av Halmstads secondhand-butiker och när vi kom hem därifrån var jag helt däckad. Själva besöket gick bra men av nån anledning tog det väldigt på mina krafter.

Jag hittade inget i butikerna men sonen köpte en grön skjorta och ska jag vara ärlig så störde det mig lite. 🙂 Jag har letat efter en enfärgad grön skjorta i åratal utan att hitta nån (de verkar inte finnas, inte ens som nya) och så går den här secondhand-nybörjaren och snubblar över en….

 

Den första butik sonen och jag besökte igår var Pingstmissionens (PMU). Det är sällan jag hittar nåt spännande där men i går hade de en snygg hatt som tyvärr var för liten. Hatten var i fint skick och på insidan så kunde man läsa att den var tillverkad vid Karlskronas hattfabrik. När jag hittar såna märkningar rusar alltid fantasin och jag börjar fundera på hur fabriken såg ut och vilka som köpte deras hattar. den här fabriken måste ha varit hyfsat stor och välkänd eftersom de var Kunglig hovleverantör och dessutom finns på Wikipedia. Texten blir större om ni klickar på den.

Det var hyfsat varmt i går (20-21 grader) så jag var sommarklädd in till Halmstad. Sommarklädd innebar ljusa färger men också att jag skippade både väst och slips, det var länge sen jag gjorde det. På huvudet hade jag min Panamahatt.

 

Min plan för gårdagen var egentligen att gå med röjsågen men förutom att jag var trött och seg så har jag fått körförbud av hustrun. Jag ska ju röja björnbärsbuskar och då måste jag ha en metallklinga (och inte tråd eller plastblad) vilket gör att det uppstår gnistor när man kör in sten (väldigt svårt att undvika). Det är väldigt torrt i markerna nu (eldningsförbud infört) och hustrun är rädd att eventuella gnistor ska starta en markbrand så hon har sagt att jag inte ska köra med röjsågen innan det regnat. Jag har muttrande protesterat men hon har en poäng så sågen får vila ett tag, kanske mår också jag bra av att vila lite.

 

Under eftermiddagens hundpromenad (de gick inte så fint hela tiden) så såg vi en glada som trakasserades av en fiskmås. Glador verkar inte ha det lätt, fiskmåsar, kajor, kråkor och även mindre fåglar verkar regelbundet vara på dem.När jag släppt in hundarna efter promenaden så gick jag ut en sväng för att försöka fota när en svala flyger in på logen genom ett trasigt fönster. Efter en ganska lång väntan lyckades jag faktiskt, fotot blev suddigt men det är för att jag var tvungen att stå långt bort. Står jag närmare så flyger svalorna inte in.Till sist två bilder på hundarna. Betty föredrar soffan medan Sigge är en fåtöljhund, båda gillar fårskinn. Vi kan dock inte ha dem i vardagsrummet samtidigt för då blir Betty förbannad men i förmiddags låg hon och sov i gamla köket så jag tog in Sigge som sällskap medan jag cyklade på träningscykeln. Så mycket sällskap var han inte för han somnade rätt snart.

Var vänlig följ och gilla: