Både kastanjerna och äppelträden är i full blom nu men eftersom vårvämen lyst med sin frånvaro har vi knappt sett till några bin och humlor, återstår att se hur det går med pollineringen. Om kastanjerna drabbas gör inte så mycket, mindre för mig att kratta i höst, men vi vill gärna få en bra äppelskörd så att vi kan göra must i år igen. SMHI har lovat lite varmare väder de kommande dagarna så det kanske ordnar sig i varje fall.

Medan tioåringen var på KomTek i går så åkte jag till Kupan och Erikshjälpen och det resulterade i ett par stallskor. Jag har haft mina vinterkängor här hemma ända till nu men de börjar bli både slitna och varma så jag har varit på jakt efter ett par skor att ha under sommaren. Gårdagens fynd är egentligen inga arbetsskor, snarare gubbskor för promenader i stadsmiljö, men jag tror att de kommer funka väldigt bra. Jag har inte hört talas om tillverkaren, Softwalk, men skorna känns rejäla.

Apropå att köpa begagnad saker så har vi precis köpt ny bil, en Passat kombi som gått 14 000 mil. När vi får hem den så ska den ersätta passaten som jag kör nu, och som har gått 34 000 mil. När vi servade mitt nuvarande skrälle sist så sa de att det skulle krävas reparationer för 15 000 kronor för att få det genom besiktningen. Eftersom bilen nog bara är värd 25 000 i reparerat skick så kändes det som mycket pengar att lägga på den. Vi bestämde oss därför ganska snabbt för att köpa en lite nyare bil, en bil som gått färre mil. Det är hustrun som skött allt med bilköpet, letande på nätet, prat med säljare, provkörning och finansiering men det brukar bli så när vi ska byta bil. Jag har inte orken att engagera mig i bilaffärer även fast jag borde. Det handlar ju trots allt om ganska stora pengar.

Avslutningsvis några av mina försök att fota sälgfrön i flykten. Som synes har jag svårt att få till skärpa i bilderna, förutom när fröna sitter kvar på trädet.

Var vänlig följ och gilla: