Igår gick jag emot min rädsla för röjsågen och gick med den i drygt en timme. Jag röjde gräs och sly i Kålalyckan som förberedelse inför att vi ska sätta upp nya trådar i staketet där. När jag ändå var igång med röjsågen så tog jag lite buskar i kanten på Vinterhagen också, jag lyckades faktiskt göra det utan att kapa den befintliga tråden. Nu återstår bara att samla ihop de röjda buskarna – efterarbetet tar nästan lika lång tid som själva röjningen.

Igår var på flera sätt en ganska bra dag – förutom att gå med röjsågen så hann jag med att träna och köra med häst (d.v.s. jag åkte med när hustrun körde). Jag tog inga bilder på själva körningen men det blev några fina bilder på omgivningarna. Bokskogen är verkligen fin nu, skirt grön.Efter körningen så var Pirana svett så spolade vi av henne med det förutsägbara resultatet att hon rullade sig direkt när hon kom ut i hagen. Och som hon rullade sig!

 

Framåt kvällen så satte jag mig med en pipa men det blev inte den behagliga avrundning på dagen jag hoppats på. Det var som om den fysiska anspänningen under dagen kom ikapp mig i form av mental trötthet. Hade jag inte haft kameran med mig och ganska gott om motiv så hade jag avbrutit min pipstund och gått in. Bilderna nedan tog jag, utan att lyfta på rumpan, medan jag puffade på pipan. De två sista bilderna är på kaniner som gör kaniner, bilderna blev inte så bra eftersom avståndet var stort och grenar och andra djur gjorde att jag inte fick till skärpan i bilderna men kaninbilderna fick dock en fortsättning en stund senare…..När jag rökt färdigt så gick jag ner mot postlådan för att se om jag kunde få syn på rödstjärten – det kunde jag inte men jag fick syn på kaninerna igen. De kom springandes mot mig och for sen ner på åkern. Efter nån minut så kom dessutom en av kaninerna tillbaka och sprang in i hagen igen.Efter mötet med kaninerna så skulle jag stänga till hönsen och upptäckte då att hönsmammorna varit ute med kycklingarna under dagen och inte lyckats få med sig alla kycklingar in. Det sprang ett gäng stressade ”kyllingar” i hönsgården. Jag lyckades fånga dem och lyfta in dem i hönshuset igen. Luckan ut till hönsgården får vara stängd några dar tills kycklingarna hunnit bli lite större.Om det hände mycket i går så har det hänt desto mindre idag, det känns som om jag haft lite ”baksmälla” efter igår. Jag har varit väldigt trött och seg. Det känns sorgligt att tvingas konstatera att jag inte kan ha en aktiv dag utan att det blir bakslag i form av en förlamande trötthet dagen därpå. Hela dagen så har det känts som om jag överdoserat på Theralen (lugnande mot oro och ångest) utan att jag faktiskt tagit nåt. Tröttheten och segheten som följer på Theralen har dock funnits där, man skulle kunna säga att jag mått som vädret var i morse.Jag rundar av med lite blandade bilder från de senaste dagarna.

Var vänlig följ och gilla: