I förmiddags så var det lite spännande på avdelningen. Vid tiotiden gick brandlarmet och det var ingen övning. Vi fick dock snabbt besked av personalen att det inte brann på avdelningen men att en brandsensor på vinden hade larmat. Vi samlades i dagrummet och gick sen ut och väntade i trapphuset (mest för vår hörsels skull, larmet hördes inte i trapphuset). Brandkåren var snabbt på platsbrandbil_psyk_a och kunde konstatera att det var ett falsklarm. Det dröjde dock en stund innan vaktmästarna lyckades stänga av larmet så att vi kunde gå in på avdelningen igen. Hela proceduren gick väldigt lugnt och ordnat till men jag är glad att det hände på dagen, när det är relativt gott om personal. Jag misstänker att ett brandlarm på natten blir väldigt mycket mer kaotiskt (mycket mindre personal då).

På grund av brandlarmet blev jag försenad till min praktik men jag hann i varje fall vara där en timme. I dag bjöd min enhet dessutom på jullunch (även om det var texmexbuffé som stod på menyn). Vi var på O´Learysolearys_a och åt och både maten och miljön var ok. O´Learys är ännu en av de otaliga sportbarer/pubar som finns i Halmstad. Det som är lite extra tilltalande med O´Learys är deras koppling till Boston (den irländska huvudstaden i USA). Väggarna i restaurangen vär täckta av bilder på idrottslag och idrottare från Boston. Jag kunde dock inte upptäcka några bilder på boxare från Bostonområdet. Några som jag tycker borde funnits på väggarna är Rocky Marciano, Marvelous Marvin Hagler, ”Irish” Micky Ward och en av de allra första och största i boxningshistorien, John L Sullivan.john_l_sullivan_a Sullivan var så berömd att det sägs att folk som träffat honom presenterade sig med orden ”shake the hand that shook the hand of John L Sullivan”

Förra fredagen så delade jag ut en guldstjärna till apoteket i Getinge. I dag vill jag ge en stjärna guldstjarna_atill min handläggare på Försäkringskassan. När jag kom hem på permission i dag så fanns det två mejl i e-posten från henne. Det första var ett påpekande om att hon inte fått något sjukintyg gällande mig för december månad (det behövs för att hon ska kunna betala ut min ersättning). I det andra mejlet meddelade hon att hon varit inne på min blogg och sett att jag är inlagd. Hon godkände då utbetalningen på direkten trots att intyget saknades. Jag har haft en avstämning med min läkare och vi var överens om att sjukskrivningen skulle förlängas och då brukar det ske automatiskt men nåt har uppenbarligen strulat den här gången. Nu är jag ju inlagd så då kan det ju knappast råda nåt tvivel om att jag kvalificerar för sjukskrivning. Oavsett det så hade jag oroat mig en massa i helgen om jag bara hade fått det första mejlet. Beslutet att godkänna utbetalningen utifrån informationen på bloggen besparar mig mycket oro. Stort tack!

Var vänlig följ och gilla: