Vet ni vad en negativ cambervinkel innebär? Det visste inte jag men så blev jag omkörd av den här BMW:n på motorvägen och när jag googlade ”lutande bakhjul” så fick jag fram att det kallas att hjulen har en negativ cambervinkel. Det förbättrar tydligen kurvtagningen men jag misstänker att det tyngsta skälet till att ha hjulen så är att det ska se ”häftigt” ut. Lutar hjulen åt andra hållet så har de en positiv cambervinkel.

 

Hustruns semester började så smått i måndags, hon har ändå jobbat lite varje dag i veckan, men hon har börjat senare och slutat tidigare (ofta jobbat hemifrån) så hon har gått med mig och hundarna på morgnarna. Fotona nedan är från inkallningar vi körde med Sigge igår – han har en kraftfull start när han drar iväg och ibland ser han riktigt bäng ut.Efter gårdagens morgonpromenad så klippte hustrun klorna på Sigge. Sen han kom till oss har hon gjort enorma framsteg med honom på den fronten. I början var det en kamp men sen hon började med ”omvänt lockande” så går det geschwint. Hon lägger en godis på en bänk och så står han och väntar medan hon klipper klorna på en tass. När den är klar får han ta godiset och så tar de nästa tass med en ny godisbit sen.Igår fotade 14-åringen mig igen. Den här gången hade jag en grön linnekostym och vi var i vår skog.Sonen tycker jag är lite konstig som vill bli fotad på det här sättet men han tycker nog också att det är lite kul att agera fotograf – han protesterar aldrig när jag ber honom. Jag tycker det är en kul och lite ovanlig far-son-aktivitet. Vi har vanliga sådana också, i våras lärde jag ju honom köra motorsåg.

 

Ibland tycker jag att det inte finns nåt bra att se på Netflix men så plötsligt hittar jag massvis med saker jag vill se. Så var fallet den här veckan, innehållstorka tills jag upptäckte en dokumentär om den irländske konstnären Sean Hillen. Han gör konst av fotografier och vykort som han klipper sönder och kombinerar i olika kollage. Jag hade inte hört talas om honom tidigare men han verkar vara en spännande och intressant person som jag kände viss gemenskap med. Jag har inte Asperger (utredd och har bara Asperger-drag) som honom och jag är inte konstnär men jag kände ändå en stark koppling till honom och hans behov att vara kreativ. Nästa film jag snubblade över på Netflix var Spike Lees ”Blackkklansman” som handlar om en svart polis i USA som med hjälp av en vit kollega infiltrerar Ku Klux Klan. Filmen var bra och väldigt kritisk mot det USA som blivit alltmer högljutt i och med Trump.

Mitt tredje, och sista, fynd på Netflix handlar om amerikansk fotboll och följer tre quarterbackar i NFL under ett år. Jag är fascinerad av amerikansk fotboll och tycker serien verkar oerhört intressant, man får även följa hur spelarna tränar och även det är fascinerande.

Till sist ett foto på Sigge när han käkar hallon och en landskapsvy.

Var vänlig följ och gilla: